Marcel Ciolacu: In 2024 nu crestem taxele si impozitele, cautam solutii sa reducem impozitarea munci...

"Pregatim bugetul pentru anul viitor, asupra caruia ne vom consulta cu partenerii sociali. Vreau sa fie foarte clar: in 2024 nu crestem taxele si impozitele si nu vom introduce taxe noi care sa-i impovareze pe romani si mediul de afaceri. Cautam solutii sa reducem impozitarea muncii si sa continuam masurile de crestere a veniturilor bugetare prin combaterea evaziunii si printr-o mai buna colectare, inclusiv imbunatatirea managementului la ANAF si Vami. Facem la nivel guvernamental toate demersurile pentru a incepe anul 2024 cu bugetul adoptat, pentru a avea predictibilitatea necesara mediului de afaceri", a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

Consultarile cu partenerii sociali, in cadrul Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social vor continua si cu privire la nivelul salariului minim pe economie garantat in plata.

"Guvernul va lua o decizie privind salariul minim doar dupa ce va fi agreata cu partenerii sociali", a subliniat seful Executivului.

La intalnirea de astazi cu sindicatele si patronatele au fost discutate si alte teme de interes precum asigurarea fortei de munca, implementarea Planului National de Redresare si Rezilienta si dialogul cu reprezentantii Comisiei Europene.

De asemenea, a fost discutat in prima lectura ordinul ministrului Muncii si Solidaritatii Sociale privind stabilirea sectoarelor de negociere colectiva si a fost analizat regulamentul privind colaborarea in cadrul Consiliului National Tripartit pentru Dialog Social, conform noii Legi a Dialogului Social.

Citeste si Marcel Ciolacu, despre cresteri de taxe dupa avertismentul FMI cu falimentul national - Masurile pregatite de Guvern

Comments