Marcel Ciolacu, intalnire cu o delegatie OMV Petrom - Perspectivele proiectului de exploatare a gaze...

Premierul Marcel Ciolacu a aratat ca statul roman sustine cu toata determinarea acest proiect strategic in care OMV Petrom este asociata cu compania de stat Romgaz, proiect care va aduce tarii noastre independenta energetica. "Este cel mai important proiect energetic, o investitie de circa 4 miliarde de euro, care ne va pune in situatia de a deveni un actor energetic la nivel european, exploatand rezerve estimate la minimum 100 de miliarde de metri cubi de gaze - cat tot consumul Romaniei pe aproape 10 ani", a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Seful Executivului si-a manifestat speranta ca atitudinea premierului austriac, Karl Nehammer, de a continua sa se opuna complet nejustificat aderarii Romaniei la Schengen, nu va afecta imaginea OMV Petrom in Romania, sustinand ca o asemenea situatie ar fi de nedorit pentru ambele parti. "Vom continua sa sprijinim proiectul Neptun Deep si sa mergem inainte pe baza actualei forme a legii offshore, asa cum Romania va continua sa-si sustina argumentele privind aderarea la spatiul Schengen inclusiv in instantele europene, daca Austria nu isi schimba pozitia", a precizat premierul Ciolacu.

La discutii, au mai participat presedintele PNL, Nicolae-Ionel Ciuca, vicepremierul Marian Neacsu si presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale, Alexandru Petrescu.

Comments