Marcel Ciolacu: ,,Romania nu-si mai permite sa faca greselile din trecut, cand uzinele de armament a...

,,Sunt onorat sa ma aflu astazi la deschiderea celei mai mari expozitii din regiunea Marii Negre, dedicata industriei de aparare. Prezenta in acest an a peste 400 de companii din 31 de tari arata importanta acestui eveniment. In contextul conflictului sangeros din Ucraina, revitalizarea industriei nationale de aparare a devenit o prioritate a Guvernului pe care il conduc. De altfel, nu exista stat european care sa nu faca eforturi majore pentru a investi masiv in acest domeniu strategic", a declarat premierul in cadrul evenimentului.

,,Cel putin in ultimul an, eu si colegii mei din Guvern am luat parte la o cursa contracronometru, depasind situatii ce pareau imposibile. Totul ca sa asiguram finantarile bugetare, parteneriatele externe necesare si un nou cadru legal pentru ca fabricile romanesti sa reia din plin activitatea. Iar realitatea este ca azi, majoritatea unitatilor industriei de aparare lucreaza in trei schimburi, fac angajari fara precedent si deruleaza proiecte de retehnologizare, unele cu bani europeni", a subliniat acesta.

,,Faptul ca am obtinut, in premiera, o finantare de aproape 50 de milioane de euro de la Comisia Europeana, pentru fabrica de pulberi dezvoltata impreuna cu Rheinmetall, arata ca in acest domeniu se munceste intr-un ritm nou.

Stiu ca domnul ministru Radu Oprea pregateste un alt proiect ambitios privind Drona Romaneasca. Mi-as dori sincer ca, la editia de anul viitor, sa vedem un stand dedicat acestui proiect. Ar fi un semnal clar si puternic ca industria noastra de aparare a inceput sa zboare, nu la figurat, ci la propriu!", a incheiat Marcel Ciolacu.

Comments