MARTURIE - Cinci raniti dintr-un accident rutier au fost nevoiti sa astepte ore bune pentru ca SMURD...

MĂRTURIE  Un grav accident de circulaţie, cu cinci victime, s-a produs miercuri pe DN 13, la limita dintre judeţele Mureş şi Braşov, între localităţile Buneşti şi Mihai Viteazu.

Două maşini s-au lovit frontal, iar pentru salvarea acestora au intervenit mai multe echipaje de la ISU Mureş, se spune în comunicatul oficial. Accidentul s-a produs în jurul orei 14:00, iar victimele au fost transportate de urgenţă la spital.

„Este vorba de o persoană de sex feminin din judeţul Neamţ care conducea un autoturism din direcţia Braşov spre Sighişoara, într-o curbă la dreapta nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabil alunecos, a pierdut controlul volanului şi autoturismul condus de ea a intrat pe contrasens în coliziune cu un alt autoturism care circula din sens opus. Accidentul s-a soldat cu rănirea conducătorilor auto implicaţi în accident, precum şi a 3 pasageri aflaţi în autoturisme”, a declarat purtătorul de cuvânt al IJP Braşov, Liviu Naghi, citat de Newsbv.

UN OM NECĂJIT – A sunat la 112 pentru că l-a lăsat nevasta

Realitatea stă, însă, cu totul altfel. Ambulanţa şi SMURD au venit cu întârziere, ba s-au mai și ciondănit între ele. Iată relatarea cutremurătoare, postată pe contul de Facebook, de Iuliana Bostan, unul dintre martori, care au dat primul ajutor în timp ce instituţiile statului întârziau să îşi facă datoria:

„În atenția Ministrului Vlad Voiculescu, a Ministrului Dragoș Tudorache, a guvernului, a oricui vrea să ia atitudine, că nu pot gândi în termeni de responsabilitate după ziua de ieri (miercuri, 22 septembrie):

Conform știrii-comunicat-șablon, „victimele au fost transportate de urgenţă la spital”. Această “urgență” este, în fapt, contrazisă de realitatea a peste 2 ore de coșmar, din care mai bine de o oră și jumătate victimele au stat răsfirate pe caldarâm sau prin mașinile celor care au oprit să dea o mână de ajutor, pe o ploaie torențială, cu răni foarte grave, tânguindu-se înăbușiți de durere, tremurând de disperare și frică, deși la 7 grade pe ploaie și un vânt tăios, tremurau până și câinii din zonă…

ALERTĂ ÎN ORADEA – Un deținut a evadat din penitenciar

Cei responsabili păreau că se încurcă unii pe alții, preocuparea numărul unu era cine este “șeful” operațiunii, ca să nu mai vorbesc despre timpii de reacție care au fost literalmente pe slow motion… Unica ambulanță venită la circa 40 de minute de la al treilea apel la 112, era dotată cu o singură targă, deși am anunțat personal că sunt victime multiple, grav rănite. Anunțul acesta a fost pus pe tușă de anunțul că preia SMURD-ul situația… SMURD care tot “pe drum era”, iar personalul de pe ambulanță “blocat” fiind într-un caz preluat pe surse de cei de la SMURD…

Continuarea, AICI.

Comments