Masca, obligatorie si in judetul Bacau. 23 de judete au introdus masura

Masca, obligatorie si in judetul Bacau. 23 de judete au introdus masura

Masca, obligatorie si in judetul Bacau. 23 de judete au introdus masura

Conform deciziei Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bacau, de la mizezul noptii de marti spre miercuri devine obligatorie purtarea mastilor de protectie, ca masura de prevenire si limitare a raspandirii virusului SARS CoV-2 in pietele si targurile organizate in localitatile din judet, pe toata durata de functionare a acestora, in zonele de asteptare pentru pasageri, respectiv statii de autobuz si microbuz, peroane ale statiilor ori garilor CFR si autogarilor.

De asemenea, va fi obligatoriu sa se poarte masca de protectie in parcarea Aeroportului International ,,George Enescu" Bacau, precum si in orice zona cu aglomerari de persoane unde nu se poate respecta distantarea sociala.

Exceptie fac copiii cu varsta mai mica de 5 ani, persoanele care sufera de boli care afecteaza capacitatea de oxigenare, dovedite prin documente medicale justificative, dar si persoanele care desfasoara activitati fizice intense si/sau in conditii de munca solicitante.

Totodata, Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgenta Bacau a decis ca administratiile locale sa informeze pacientii pozitivi asimptomatici externati, respectiv persoanele carantinate sau izolate la domiciliu, ca in momentul in care solicita servicii din partea furnizorilor de utilitati, sunt obligati sa precizeze ca sunt pozitivi asimptomatici, respectiv sunt izolate sau carantinate la domiciliu, astfel incat reprezentantii echipelor de interventie - apa, canal, gaze, electricitate, internet/telefonie, sa ia masuri sanitare de protectie.

In plus, autoritatile locale, vor oferi sprijin persoanelor aflate in carantina sau in izolare la domiciliu, urmand a le asigura, la nevoie, necesarul de hrana ori dupa caz si tratament.

De asemenea, CJSU Bacau a decis ca autoritatile administratiei publice locale vor efectua periodic actiuni de dezinfectie in scarile de bloc si spatiile de folosinta comuna.

Bacau este cel de-al 23-lea judet din tara in care masca a devenit obligatorie si in aer liber. Pe lista se afla Arad, Arges, Botosani, Brasov, Buzau, Constanta, Dambovita, Dolj, Galati, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Iasi, Neamt, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Teleorman, Timis, Vaslui, Valcea si Vrancea. In judetul Calarasi, portul mastii este deocamndata recomandare, nu obligatie.

Comments