MASURA Sectia de Spitalul de Arsi unde a

MASURA – Sectia de Spitalul de Arsi unde a fost filmat pacientul cu viermi in cap, inchisa

MĂSURĂ. Ministrul Sănătăţii Vlad Voiculescu a declarat, joi, că are în vedere relocarea Spitalului de Arşi din Capitală, care se află într-o “situaţie gravă”. Mai mult, oficialul a precizat că activitatea de la Unitatea de transfuzii de sânge a fost suspendată, ca urmare a decesului unei femei căreia i-au fost făcute transfuzii de sânge greşite. Voiculescu a mai precizat că este inadmisibil ca după şase luni de la Colectiv să nu fi învăţat nimic.

“Regret situaţia pacientului de la Spitalul de Arşi. Spitalul se află într-o situaţie gravă, nu de ieri de azi. Situaţia o cunoaştem de la Colectiv. În ultimele două luni, cele două luni în care am fost aici, am avut mai multe situații de criză la Spitalul de Arși: situația de la Valea Cascadelor și cea cu unitatea de transfuzii. În weekendul cu explozia de la Valea Cascadelor am fost acolo în spital împreună cu doi consilieri ai mei, ambii medici. Am văzut condițiile din spital iar unul dintre consilierii mei, doctorul Cătălin Cârstoveanu, a petrecut o noapte acolo împreună cu două asistente de la Maria Curie pentru a ajuta personalul de la Spitalul de Arși în a îngriji pacienții, pentru a face un raport pentru mine. Raportul reliefează o situație care nu este mai puțin gravă decât ceea ce ați văzut astăzi de dimineață. Dincolo de problemele grave de management și de insuficiența personalului, ce trebuie spus este că este inacceptabil ca după Colectiv noi să nu fi învățat nimic. Spitalul nu ofera servicii pentru pacienti si medici”, a declarat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Oficialul a precizat că singura “soluţie rezonabilă” este închiderea spitalului şi transferul activităţii într-o altă unitate.

“La Ministerul Sănătăţii am avut o întâlnire cu managerii de spitale care pot prelua pacienţii cu arsuri grave. Concluzia este că nu putem închide întregul spital. Am suspendat activitatea unităţii de transfuzii de sânge. Pacienţii cu arsuri grave au fost redirectionaţi. Limitările acestei măsuri au fost reliefate acum câteva zile, când un pacient de 26 de ani din Brașov cu arsuri pe 60% din corp a trebuit adus într-un centru în care să poată fi îngrijit. Era la ora unu și jumătate noaptea și eram cu doi consilieri în cabinet și dădeam telefoane la managerii de spital care să îl preia, lucru care a fost imposibil și a trebuit ca până la urmă să apelăm tot la Spitalul de Arși și să găsim o soluție de compromis cu Centrul de Transfuzii pentru ca acel pacient să fie îngrijit. În momentul acesta, la Spitalul de Arși există doi pacienți pe secția de Terapie Intensivă care nu pot fi transferați”, a mai spus Vlad Voiculescu.

Ministrul a adăugat că situaţia în care a ajuns Spitalul de Arşi din Capitală este “rezultatul lipsei de viziune”. “Nimeni nu a facut nimic semnificativ pentru spital”, a declarat oficialul.

Citeste mai mult AICI

Comments