PENTRU TINERI – Proiectul “Conexiuni de vara” a ajuns la a patra editie

PENTRU TINERI – Proiectul “Conexiuni de vara” a ajuns la a patra editie

PENTRU TINERI. Asociația pentru Dezvoltare prin Educație, Informare și Susținere- D.E.I.S. a desfășurat în perioada 4-13 iulie 3 module de training pe temele: discurs public, managementul proiectelor și antreprenoriat.

Acestea sunt parte a proiectului ,,Conexiuni de vară” care a ajuns anul acesta la a 4-a ediție, fiind un proiect dedicat tinerilor, realizat cu sprijinul Municipiului Baia Mare.

Vara asta, tinerii băimăreni au fost invitați sa beneficieze de oportunitatea de dezvoltare oferită gratuit de către Asociația D.E.I.S. prin proiectul ,,Conexiuni de vară”. Proiectul a fost sprijinit de către Municipiul Baia Mare și s-a desfășurat la Centrul de Tineret Baia Mare. În acest cadru primitor, timp de 10 zile, 20 de tineri băimăreni au participat la activități de educație non-formale, în cadrul cărora și-au îmbunătățit competențele în cele trei domenii.

La primul training, cel de discurs public, participanții au învățat care sunt trucurile la care pot apela pentru a avea un discurs bun, structura unui discurs, precum și despre gestionarea emoțiilor care vin odată cu situațiile în care sunt puși să vorbească în fața unui public. Training-ul de managementul proiectelor le-a oferit participanților contextul de a învăța despre etapele unui proiect, precum și să acumuleze competențe de bază în scrierea unuia. Ultimul training a fost dedicat antreprenoriatului. Aici, tinerii au putut să identifice valorile și motivația care stau la baza întemeierii unei afaceri, precum și să identifice care sunt pașii care trebuie urmați pentru a-și deschide o afacere. Ultima zi a proiectului a fost dedicata evaluării întregii activități, precum și acordării de certificare de participare care să ateste competențele dobândite. În toate cele trei cursuri au fost folosite exclusiv metode specifice educației non-formale și învățării experiențiale.

Fiind la a 4-a ediție, acesta este deja un proiect de tradiție, oferind în fiecare vară training-uri gratuite pentru tinerii băimăreni, în funcție de nevoile acestora de formare. ,,Conexiuni de vară” își propune astfel să contribuie la dezvoltarea tinerei generații din Baia Mare prin oferirea de contexte de învățare și acumulare de competențe necesare valorificării potențialului de care aceștia dispun. Totodată, participanții au avut ocazia să intre în contact cu mediul ONG și activitățile de voluntariat prin care ei se pot implica în comunitatea din care fac parte.

Asociația D.E.I.S. își propune, așadar, să continue acest proiect cu tradiție pentru a veni in întâmpinarea nevoilor educaționale ale tinerilor și a contribui la devoltarea lor și a comunității băimărene.

Comments