Medicul japonez care a trait pana la 105 ani, dezvaluiri despre varsta la care sa te pensionezi, de...

Dr. Shigeaki Hinohara, creditat pentru construirea bazelor medicinei japoneze, a contribuit la transformarea Japoniei in liderul mondial in longevitate. El a recomandat cateva linii directoare de baza pentru a trai o viata lunga si sanatoasa in mai multe interviuri acordate. Printre acestea: Nu va pensionati. Si daca trebuie, pensionati-va mult mai tarziu de varsta de 65 de ani.

Prin acest sfat, longevivul medic a sugerat ca de fapt pensionarea nu ar trebui sa fie vazuta ca o oprire totala, ci mai degraba ca o etapa in care ne putem dedica altor activitati, mentinandu-ne astfel vitalitatea si scopul in viata. In cartea sa inspirationala intitulata "Traind mult, traind bine", doctorul japonez a dezvaluit cateva secrete si principii de care ar trebui sa tinem cont pentru a ne bucura de o viata lunga si sanatoasa.

Statiunea cu cel mai curat aer din Romania, in urma masuratorilor oficiale. Media de viata a localnicilor este mai mare decat in restul tarii

Hinohara subliniaza importanta mentinerii unei stari de curiozitate si invatare continua, precum si implicarea intr-un scop in viata, indiferent de varsta pe care o avem.

In ceea ce priveste dieta, Dr. Shigeaki Hinohara a marturisit ca a respectat o singura rutina zilnica, a mancat in general acelasi lucru in fiecare zi la micul dejun consuma o cana de cafea, un pahar de lapte si niste suc de portocale cu o lingura de ulei de masline.

Uleiul de masline este grozav pentru artere si imi mentine pielea sanatoasa", a spus el pentru The Japan Times. Pranzul sau consta cam zi de zi din cateva fursecuri si lapte. Iar cina era legume, cu putin peste si orez si de doua ori pe saptamana 100 de grame de carne slaba.

Doctorul credea ca tinerea greutatii sub control este esentiala pentru a trai o viata lunga. Intr-adevar, obezitatea este considerata pe scara larga unul dintre cei mai importanti factori de risc pentru cresterea morbiditatii si mortalitatii. Desi Hinohara parea sa nu manance prea mult, el a spus ca nu i-a fost niciodata foame pentru ca era concentrat pe munca sa, care ar fi putut fi, de asemenea, un secret al longevitatii sale.

1 Decembrie la Realitatea PLUS - Sarbatoare unica a identitatii nationale si suveranismului

Potrivit lui Hinohara, a nu avea un program zilnic este o modalitate sigura de a imbatrani mai repede si de a muri mai devreme.De aceea este important sa ramaneti ocupat nu doar de dragul de a ramane ocupat, ci si pentru a fi activ in activitati care ajuta la indeplinirea unui scop.

Pana in data de 18 iulie 2017, la Tokyo, conform The New York Times, Hinohara a continuat sa trateze pacienti, ca voluntar si a lucrat pana la 18 ore pe zi.El credea ca viata inseamna contributie, asa ca a avut aceasta dorinta incredibila de a ajuta oamenii, de a se trezi dimineata devreme si de a face ceva minunat pentru alti oameni.Acesta este ceea ce l-a condus si ceea ce l-a tinut in viata pana la varsta de 105 ani.

Conform unor statistici internationale recente privind mortalitatea din grupul celor 7 tari: Canada, Franta, Germania, Italia, Japonia, Regatul Unit al Marii Britanii si al Irlandei de Nord, Statele Unite ale Americii, Japonia a avut cea mai lunga speranta de viata medie, in primul rand din cauza ratelor remarcabil de scazute ale mortalitatii cauzate de boli.

Alerta medicala: Folosirea indelungata a acestui medicament popular poate duce la deces, avertizeaza doctorii

Comments