Alerta medicala: Folosirea indelungata a acestui medicament popular poate duce la deces, avertizeaza...

Un avertisment vine de la medicul principal al Spitalului din Moscova Nr. 71 si prezentatorul TV Alexander Myasnikova, care atrage atentia asupra unei amenintari grave care se ascunde in camara noastra de medicamente. Este vorba despre un medicament popular, aparent inofensiv, dar cu potentialul de a provoca daune considerabile sanatatii noastre. Efectele sale insidioase ar putea avea consecinte grave, inclusiv decesul.

Potrivit medicului, este vorba despre laxative. Situatia devine extrem de ingrijoratoare, deoarece cei mai cunoscuti agenti din aceasta categorie au capacitatea de a extrage apa si electrolitii din organism, ceea ce poate duce la deshidratare severa si aritmie. Cadrul medicat a adus in discutie faptul ca aproximativ doua milioane de copii mor anual din cauza diareei, in special in Africa, unde lipsesc modalitatile adecvate de reechilibrare a apei si a sarii in organism, scrie actualno.com.

Myasnikov a oferit o solutie simpla pentru a preveni consecintele grave. Sfatul sau a fost sa amestecam o lingura de zahar, o lingurita de sare si bicarbonat de sodiu intr-un litru de apa si sa consumam aceasta solutie pentru a evita deshidratarea. Aceasta metoda a fost aprobata de experti de la Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS).

Este oficial: Noile reguli pentru vanzarea alimentelor din insecte in magazine au fost adoptate. Atentie la panourile de avertizare

Medicul a subliniat ca in anumite tari, medicii nu au voie sa prescrie laxative pentru o perioada mai lunga de o saptamana, deoarece utilizarea lor pe termen lung poate avea consecinte fatale.

In acest caz, activitatea peristaltismului este perturbata si intestinul nu isi mai poate indeplini functiile fara ajutorul medicamentelor.

,,Raspunsul consta in alimentatia adecvata, multe lichide si fibre. Si daca luati laxative, atunci opriti-va la cele care formeaza un bulgare si trag continutul spre tine, si nu la cele care il imping in mod activ prin peretele intestinal", a concluzionat Myasnikov.

Statiunea cu cel mai curat aer din Romania, in urma masuratorilor oficiale. Media de viata a localnicilor este mai mare decat in restul tarii

Comments