Medicul ortoped Gheorghe Burnei scapa de acuzatii: Dosarul a fost clasat - Mama unei fete supuse ,,e...

Medicul ortoped Gheorghe Burnei a scapat de acuzatiile de vatamare corporala din culpa dupa ce procurorii care instrumenteaza dosarul in care acesta a fost cercetat l-au clasat, in urma prescrierii faptelor.

Mama uneia dintre pacientele lui Burnei - Amira - a reactionat dur dupa anuntul clasarii dosarului lui Burnei. Aceasta este revoltata si ii acuza pe procurorii care au instrumentat dosarul ca au mintit-o si au tergiversat cazul, intr-un mesaj postat marti pe o retea sociala.

Anuntul clasarii cazului lui Burnei a fost facut de casajurnalistului.ro, care a facut publice cazurile cutremuratoare ale mai multor copii care au avut de suferit in urma operatiilor facute de medicul ortoped. Cazul a explodat in decembrie 2016 cand casajurnalistului.ro a publicat prima investigatie despre copiii tratati de medicul Burnei. Este vorba de cazul Amirei, care, la 19 ani la acea data, abia se mai putea scula din pat cu 11 interventii la activ. Medicul Burnei i-a pus un implant neomologat, din ceramica, in osul bazinului, pentru a trata o luxatie congenitala la sold, in urma careia tanara schiopata.

In decembrie 2019, Gheorghe Burnei a fost condamnat de Tribunalul Bucuresti la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru luare de mita in forma continuata. Acesta era acuzat de 21 de fapte de luare de mita. Medicul a mai fost condamnat si la plata unei amenzi de 150.000 de lei.

"Oameni buni, procurorii recunosc ca Amira a fost vatamata de javra de Burnei, a ramas cu infirmitati grave pe viata si ca se incadreaza la codul penal 194, b, adica vatamare corporala. Dar imi trimit ordonanta de CLASARE A CAZULUI! Pe mine nu ma mai incalzea cu nimic ca javra criminala se ducea in puscarie! Raul facut este iremediabil! Pentru ca sunteti corupti si cumparati o sa merg pana la CEDO", a scris femeia pe Facebook.Ulterior, ea a revenit cu o postare si mai dura, mentionand detalii din dosar.,,Domnii procurori, eu cand am fost la dumneavoastra la Parchet, nu ati pomenit nimic de clasarea cazului Amirei. De ce oare?Domnul procuror Borjog Eduard, aveati prima expertiza a Amirei gata din 2017, ce ati facut pana in anul 2023? E vina mea ca ati prescris nenorocirile facute pe un copil nevinovat si ca ati asteptat sa treaca inca cinici ani, mintindu-ma ca prima expertiza se va anula pentru ca ii dadea Amirei dreptate si o incadra la VATAMARE CORPORALA, adica se ducea javra la puscarie? Apoi mi-ati spus abia anul trecut ca anularea se datoreaza faptului ca doctorul Ulici a contribuit la opinia de specialitate in cadrul expertizei si ca fiind in relatii de dusmanie cu Burnei nu trebuia sa se pronunte. Apoi m-ati mintit ca se va dispune o noua expertiza, care de fapt nu s-a mai dispus. Ati mai asteptat un pic, expre, ca sa clasati cazul Amirei. Amira a fost vatamata corporal in forma continuata pana in anul 2014. Nu o mai bagati pe aia cu prima operatie, pentru ca toate operatiile au fost doar SCHILODIRI! Nici ultima din 2014 nu a fost favorabila, pentru ca javra aia pe care ati scapat-o de puscarie, nu a fost in stare sa repare nici macar fractura pe care tot el i-a produs-o atunci cand i-a pus fixatorul, NU A FOST IN STARE SA O FACA CORECT.

IMI ESTE RUSINE CA AM AVUT ATATA INCREDERE IN ACEASTA JUSTItIE CORUPTA! Va doresc multa sanatate si Dumnezeu sa va ajute, exact atat cat ati fost de corect pentru cazul fetitei mele!", a scris Emiliana Iliescu pe Facebook.

Denuntul impotriva chirurgului Gheorghe Burnei a fost facut in septembrie 2016, iar cauza viza initial 17 fapte de coruptie comise in perioada octombrie-noiembrie.

In decembrie 2016, dupa aparitia primei investigatii jurnalistice in cazul Burnei, erau peste 70 de plangeri la Parchetul General, pe numele lui Burnei.

Zeci de pacienti ai doctorului Burnei au mers in strainatate ca sa indrepte operatiile gresite din Romania. Peste 20 au ajuns la chirurgul german Henry Halm, unul dintre cei mai mari specialisti in scolioza din lume. Dr. Halm declara, in 2017, pentru casajurnalistului.ro, ca pacientii "nu au fost tratati conform standardelor pe care le avem la ora actuala in comunitatea internationala de tratament a diformitatilor" si dadea exemplul unui caz unde "genul acesta de interventie chirurgicala poate fi considerata experimentala, fara nici un beneficiu dovedit pentru pacient". Concluzia doctorului a fost categorica: "Pur si simplu groaznic".

Comments