Ministerul de Interne face angajari. Sunt peste 5.000 de posturi scoase la concurs, in toate structu...

Posturile care vor fi scoase la concurs sau examen sunt din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, Inspectoratului General al Politiei de Frontiera, dar si din cadrul altor unitati care au nevoie de incadrarea functiilor pentru reducerea deficitului de personal, a anuntat MAI intr-un comunicat de presa.

Sursa citata a precizat ca cele peste 5.000 de functii sunt de executie si sunt alocate, in principal, domeniilor ordine si siguranta publica, combaterea criminalitatii organizate, politie canina, formare profesionala, analiza genetica si interventii in situatii de urgenta.

Potrivit institutiei, situatia privind deficitul de personal in randul principalelor structuri al ministerului se prezinta astfel:

- Politia Romana: 20,27%

- Politia de Frontiera Romana: 20,32%

- Jandarmeria Romana: 21,69%

- Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta: 24,86%.

"Precizam ca, avand in vedere reorganizarea Inspectoratului de Politie Judetean Constanta, cu scopul de eficientizare a activitatilor si a misiunilor specifice pentru imbunatatirea serviciului politienesc, posturile aferente acestui inspectorat si cele adiacente demersului de reorganizare institutionala, vor fi incadrate cu prioritate.

Incadrarea posturilor aprobate prin memorandum se va efectua etapizat. Calendarul concursurilor si al examenelor va fi anuntat public de fiecare structura in parte, anunturile putand fi consultate, la momentul respectiv, pe platforma hub.mai.gov.ro, a mai transmis MAI.

Comments