Vila lui Coldea, pe numele unui misterios Bogdan Neidoni. Cine sunt ofiterii fara chip ai serviciilo...

Despre Neidoni s-a speculat ca ar fi fost coleg de camera si de facultate cu Florian Coldea, si implicit, amandoi colegi la Institutul National de Informati.In timp insa, odata cu promovarea lui Coldea si Bogdan Neidoni a tot fost propulsat pe functii inalte, dar si adus in cercurile magnatilor care cladeau imperii din afaceri imobiliare, transmit jurnalistii de investigatii.

Bogdan Gabriel Neidoni a fost de altfel si un oficial important al guvernului Boc. A fost director si mai apoi director adjunct al Centrului Roman pentru Promovarea Comertului si Investitiilor Straine.

Potrivit unui CV ajuns in posesia jurnalistilor, reiese ca intre anii 1996 - 1997 Bogdan Gabriel Neidoni a fost angajat al SRI dupa ce a absolvit Facultatea de Psihosociologie din cadrul Institutului National de Informatii, intre anii 1992- 1996.

Bogdan Neidoni este de altfel, fiul fostului colonel SRI Petre Neidoni, acum decedat, un personaj de legenda imediat dupa revolutie si pana in anii 2000. Ca si fiul sau, Neidoni senior a parasit SRI si s-a ocupat de afaceri cu petrol, numele sau aparand in celebrul dosar de trafic cu combustibili, denumit de anchetatori "Tracia". Neidoni a fost asociat in combinatiile cu petrol cu un alt celebru general SRI, Dan Grigoriu, poreclit "generalul fara chip", devenit acum un afacerist imobiliar discret si implicat in retrocedari dubioase la Agentia pentru Restituirea Proprietatilor.

George Simion, atac la Ciolacu, dupa ce premierul l-a numit ,,Mirel din Turnu Magurele": ,,Marcel, covrigarul din Buzau"

Cu implicatii mari si in afacerile imobiliare, familia Neidoni a construit un bloc cu apartamente de lux pe Soseaua Nordului din Capitala, zona considerata cea mai scumpa in domeniul imobiliar din Romania.

Iar lantul de relatii controversate nu se opreste aici. Neidoni junior, prietenul generalului Coldea, ajunge in functia de director adjunct al companiei de stat Teletrans SA, o sucursala a companiei Transelectrica ce asigura transportul energiei pe intreg teritoriul tarii. Apoi, fostul coleg de facultate al lui Coldea devine si director general Teletrans in perioada in care la guvernare era Victor Ponta. Acesta si-a pastrat functia importanta la Teletrans pana in ianuarie 2018. Numele sau apare si intr-o lista a Guvernului din 2017 cu directori ai companiilor de stat strategice, din domeniul apararii si sigurantei nationale.

Mai mult, Bogdan Neidoni si Alexandru Cristian Neidoni au facut parte si din afacerea cu sturioni a Cameliei Voiculescu, una dintre fiicele lui Dan Voiculescu.

IPS Teodosie, sanctionat cu ,,dojana" de Sfantul Sinod. Acuzatiile care i-au fost aduse - "razvratire, indisciplina si presiune publica"

Alexandru Cristian Neidoni, consul onorific al Romaniei in Principatul Lichtenstein si Bogdan Neidoni au fost implicati si intr-o afacere de aproximativ 8 milioane de euro in sectorul 1.

Un grup cu legaturi in politica din Azerbaidjan a intrat pe fir in 2020 sa puna bazele unui ansamblu rezidential din nordul Bucurestiului. 138 de apartamente de lux urmau sa fie ridicate pe o suprafata de 7.500 de metri patrati.

Firma de imobiliare a lui Neidoni din Franta a fost in asociere cu Alina Ionelu Abu Iail, insa a fost inchisa in 2023. Aceasta este sotia lui Abu Avram Iail, cel care ridica un imperiu in imobiliare in nordul Capitalei. Eden Capital Development este detinuta in proportie de 30% de Abu Lail Akram, iar in cel mai recent si important proiect anunta peste 1.600 de apartamente intr-un turn cu 18 etaje din cea mai ravnita zona de colosii imobiliari din nordul Capitalei.

Romania scoate Huawei din reteaua nationala 5G. Cum justifica guvernul aceasta decizie

Comments