Ministrul Apararii participa la Conferinta de securitate de la Munchen. Vezi principalele teme

Ministrul Apararii participa la Conferinta

Ministrul Apararii participa la Conferinta de securitate de la Munchen. Vezi principalele teme

In marja conferintei, ministrul Nicolae Ciuca va avea intrevederi bilaterale cu omologii sai din state aliate si partenere NATO, precum si cu subsecretarul general ONU pentru operatii de mentinere a pacii, Jean-Pierre Lacroix.

Totodata, Ciuca va fi vorbitor principal in cadrul mesei rotunde organizate de Center for European Policy Analysis si New Strategy Center, dedicata regiunii Marii Negre, si va participa la o serie de activitati pe teme legate de viitorul Uniunii Europene, evolutia NATO, multilateralism si noua ordine mondiala, mai noteaza Agerpres. Conferinta de securitate de la Munchen este dedicata dezbaterii principalelor provocari actuale si viitoare la adresa securitatii europene si internationale, cu participarea unor inalti oficiali, sefi de stat si de guvern, reprezentanti ai organizatiilor internationale, ai mediului de afaceri si academic.

Potrivit MApN, conferinta de la Munchen, care se desfasoara anual din 1963, in luna februarie, este considerata un laborator diplomatic pentru zonele importante ale geopoliticii, geostrategiei, avand ca principal scop identificarea de solutii pentru provocarile actuale si viitoare la adresa securitatii globale si euroatlantice.

Comments