Ministrul Muncii, ANUNT despre plata pensiilor in decembrie - Vor exista sau nu intarzieri

Ministrul Muncii, ANUNT despre plata pensiilor in decembrie - Vor exista sau nu intarzieri

Ministrul Muncii, ANUNT despre plata pensiilor in decembrie - Vor exista sau nu intarzieri

Intrebata la un post TV daca vor exista intarzieri la plata pensiilor din decembrie, din pricina lipsei de fonduri sau a grevei angajatilor din subordinea Ministerului Munci, ministrul i-a asigurat pe romani ca nici nu se pune problema.

,,Aceasta reforma ne-a ajutat sa renegociem PNRR si sa scotem acel procent de 9,4%. Nu vor fi intarzieri la plata pensiilor in decembrie. Colegii de la casele de pensii isi doresc echitate in ceea ce priveste salarizarea, dar in acelasi timp au demonstrat ca pun mai presus interesele beneficiarilor. Azi am avut intalniri cu partenerii sociali, in prezenta premierului Marcel Ciolacu, unde am stabilit tinte si un calendar de lucru. Colegii nu isi doresc doar salarii mai mari, ci si conditii mai bune de munca si modernizarea echipamentelor de lucru", a spus Simona Oprescu Bucura, miercuri seara, la un post TV.

Angajatii din Ministerul Muncii au suspendat protestele. Cum i-au convins premierul si ministrul Muncii

Astazi, intr-o intalnire de la sediul Guvernului, primul-ministru Marcel Ciolacu, ministrul Muncii si Solidaritatii Sociale Simona Bucura-Oprescu si reprezentantii organizatiilor sindicale au discutat in detaliu problematica salarizarii, conditiilor de munca si realizarea obiectivelor institutionale in contextul protestelor declansate si revendicarilor prezentate. In urma acestor discutii, s-a ajuns la un acord privind propunerea de ajustari salariale si stabilirea unui calendar pentru reorganizarea institutionala si fundamentarea legii bugetului de stat si a legii bugetului asigurarilor sociale de stat pentru anul 2024.

Aceste masuri se refera in special la salarizarea functiilor din cadrul serviciilor publice deconcentrate, aducandu-le in concordanta cu functiile din structurile centrale corespondente ierarhic superioare.

Discutiile tehnice pe aceasta tema au fost programate pentru luni, 4 decembrie 2023, la sediul Ministerului Muncii si Solidaritatii Sociale.

Pana cand solutiile vor fi definitivate si agreate, protestele urmeaza sa fie suspendate temporar. Aceasta decizie reprezinta un pas important in rezolvarea conflictului si in asigurarea unui mediu de lucru mai echitabil si satisfacator pentru angajati.

Ministerul Muncii si Solidaritatii sociale a anuntat, pe pagina oficiala de Facebook, rezultatele discutiilor cu organizatiile sindicale:

Marcel Ciolacu, discutii cu BNS despre salarizarea angajatilor din sistemul de pensii si asistenta sociala

Comments