8 retete pentru dezlegarea la peste. Idei inedite care iti vor aduce deliciul in farfurie in mijlocu...

Pestele este un ingredient versatil, cu multiple varietati si posibilitati de preparare. Prin intermediul acestor 8 retete, oferite de Sfatul Parintilor, veti descoperi cum puteti transforma pestele in preparate delicioase si pline de savoare, care sa va satisfaca papilele gustative. Vom explora combinatii inedite de ingrediente si condimente, care sa contribuie la obtinerea unor feluri de mancare cu arome si texturi surprinzatoare.

Retete dezlegare la peste. Crap cu rosii la cuptor

Ingrediente Crap cu rosii la cuptor

500 g muschi de crap

2 rosii

6 catei mari de usturoi

condimente pentru peste

sare

Mod de preparare Crap cu rosii la cuptor

Bucata de muschi de crap se spala, se sterge si se portioneaza. Se unge cu ulei si se presara putina sare, condimente. Bucatile se pun in tava mare de aragaz tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei.

Rosiile se spala, se sterg si li se scoate miezul care se poate folosi la alt preparat. Se taie apoi in cubulete si se amesteca cu doi catei de usturoi tocati marunt, cu sare si piper. Se pun langa bucatile de peste.

Se da tava la cuptor pana cand pestele este gata.

Se servesc bucatile de peste cu cubulete de rosii deasupra si mujdei de usturoi facut din restul de 4 catei.

Pofta buna!

Modificare majora in trafic. Sunt vizati cei cu trotinete electrice

Retete dezlegare la peste. Pastrav la cuptor

Ingrediente Pastrav la cuptorpastrav - 3 bucmorcov - 2-3 bucceapa - 1 bucpatrunjel - 2-3 legaturisarepiper

Sos Meuniere:50-100 g untSare + piper1-2 lamai

Mod de preparare Pastrav la cuptor

Se curata pastravul si se presara sare si piper, se unge tava cu unt si se da la cuptor. Morcovul si ceapa se curata si se taie rondele. Se unge o tava cu unt dupa care se pune un pat de patrunjel taiat, morcov si ceapa. Se pune patravul si se acopera si el cu patrunjel ceapa si morcov.Se da la cuptor. Se poate servi si cu sos de lamaie(sos meuniere).

Sos Meuniere:Topim untul intr-o tigaie, punem patrunjelul lasam 2-3min, apoi adaugam putina coaja de lamaie si zeama de la o lamaie intreaga. Mai lasam pe foc inca 3-4 min.

Pofta buna!

Cat au platit romanii pentru un sejur de Ziua Nationala. Topul celor mai rezervate destinatii

Retete dezlegare la peste. Melcisori cu ton

Ingrediente Melcisori cu ton

1 pachet foietaj300 g masline1 cutie sau 2 de ton in ulei4 -5 catei de usturoi

Mod de preparare Melcisori cu ton

Decongelam aluatul, amestecam maslinele cu tonul si usturoi in blender. Intindem pasta de ton peste aluat, rulam si punem la congelat ruloul pentru cca 1 ora . Din rulada formata taiem inele de cca 2 centimetri si le punem la copt intr-o tava tapetata cu hartie de copt . Le coacem al foc mare, sunt un aperitiv delicios si aspectuos.

Pofta buna!

Retete dezlegare la peste. Pastrav la cuptor cu vin si legume

Ingrediente Pastrav la cuptor

1 pastrav mare, 3 cartofi, 1 morcov, 1 telina, 100 ml ulei, 1 pahar de vin alb, sare, piper

Mod de preparare Pastrav la cuptor

Se taie legumele in cubulete si se fierb 10 min. Pastravul se spala se curata si se usuca cu ajutorul unui servetel, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Cu o parte din legume se umple pastravul cealalta se pune in tava langa peste si se toarna uleiul. Se baga la cuptor aproximativ 20 minute(depinde de cuptor) si se stinge cu un pahar de vin alb.

Pofta buna!

Razboiul tigarilor ia amploare. O tara din Europa va interzice fumatul pe toate plajele, in parcuri si paduri

Retete dezlegare la peste. Peste alb in sos picant de rosii cu garnitura de cartofi natur

Ingrediente Peste alb in sos picant de rosii cu garnitura de cartofi natur

1 kg de peste proaspat, curatat

4 linguri pasta de rosii

4 catei de usturoi

2 foi de dafin

1 ardei iute

tarhon (dupa gust)

4 linguri ulei de masline extravirgin

sare

piper

Mod de preparare Peste alb in sos picant de rosii cu garnitura de cartofi natur

Pestele (file sau trunchi) spalat se taie in bucati potrivit de mari care se ung cu 2 linguri de ulei de masline, se condimenteaza si se pun intr-o tava.

Tava se da la cuptor si te tine timp de 15 minute la foc mediu.

Prepararea sosului: Intr-o tigaie se pune uleiul ramas in care se adauga usturoiul zdrobit si ardeiul iute spalat, curatat de seminte si taiat fin; amestecul se pune la foc mediu.

Dupa 1 minut se adauga pasta de rosii care se subtiaza cu 2 pahare de apa; se lasa la foc mediu 5 minute sa fiarba in clocote mici.

Acum se adauga in sos tarhonul tocat, sarea, piperul si foile de dafin. Totul se mai fierbe 1-2 minute.

Sosul astfel preparat se toarna peste pestele din tava care se introduce in cuptor, la foc mediu, pentru inca 20 de minute.

Preparatul se serveste cald, presarat cu piper proaspat macinat.

La servire, alaturi de acest preparat se poate servi garnitura de cartofi natur, presarati cu patrunjel verde tocat fin.

Pofta buna!

Cum se tine corect postul intermitent - Reguli de baza in reorganizarea meselor

Retete dezlegare la peste. Orez cu fructe de mare

Ingrediente Orez cu fructe de mare

300 g fructe de mare

150 g orez

2 dovlecei medii

1 ceapa potrivita

4 rosii medii

150 g spanac (oparit)

ulei de masline

2 lamai

1 legatura de patrunjel verde

sare, piper, curry

Mod de preparare Orez cu fructe de mare

Fructele de mare se decongeleaza prin soc termic, se lasa la scurs, stropesti cu zeama de lamaie, sarezi si piperezi dupa gust.

Dovleceii ii tai marunt dupa ce au fost spalati si curatati, ceapa o taie marunt, spanacul il speli, il cureti si il oparesti, rosiile le speli si le tai felii.

Spala orezul si il calesti in ulei, adauga legumele impreuna cu supa.

Condimenteaza cu sare, curry si piper dupa gust si amesteca din cand sa nu se prinda orezul. Adauga dupa 10 minute si fructele de mare,amesteca si introduce la cuptor 15 minute la foc potrivit. Serveste cald cu patrunjel verde taiat fin.

Pofta buna!

Este oficial: Noile reguli pentru vanzarea alimentelor din insecte in magazine au fost adoptate. Atentie la panourile de avertizare

Retete dezlegare la peste. Supa cu dovlecei si file de codIngrediente Supa cu dovlecei si file de cod

300 g file de cod

2 dovlecei mici

2 cepe medii

600 ml supa de legume

150 g orez cu bob lung

100ml vin alb

ulei de masline

sare, piper

coaja rasa de lamaie

Mod de preparare Supa cu dovlecei si file de cod

Orezul il fierbi conform instructiunilor de pe pachet.

Dovlecelul il tai cubulete marunte. Ceapa o tai marunt si o calesti putin (in cratita in care se va fierbe supa) . Adauga apoi si dovlecelul si lasi sa se prajeasca putin.Toarna supa si da la fiert.

Orezul scurs il pui in supa, toarna si vinul, sareaza si pipereaza dupa gust.

Lasi la foc mic 7-10 minute.

Pestele il tai cubulete si il pui in supa lasand la foc mic inca 5 minute.

La final pune patrunjel verde.

Serveste calda si presara coaja rasa de lamaie deasupra.

Pofta buna

Retete dezlegare la peste. Dorada cu rosii

Ingrediente Dorada cu rosii

1 buc. dorada, 500 ml. vin alb, 5 rosii, 1 ceapa, 2 lingurite de ulei de masline, 1 cub de unt, 1 lamaie, sare, piper, 1 frunza de dafin.

Mod de preparare Dorada cu rosii

Se spala si se eviscereaza pestele. Se pune dorada intr-o tava, se acopera cu feliile de ceapa, rosiile taiate cuburi si felii de lamaie. Se toarna uleiul. Se pune sare si piper, frunza de dafin maruntita si se pune la cuptor. Se coace timp de 1/2 ora. Se serveste cald.

Pofta buna!

Statiunea cu cel mai curat aer din Romania, in urma masuratorilor oficiale. Media de viata a localnicilor este mai mare decat in restul tarii

Comments