Mita pentru operatii. Managerul Institutului "Marius Nasta", Beatrice Mahler, prima reactie dupa per...

"Echipa din Institutul 'Marius Nasta' se delimiteaza de un astfel de comportament. (...) Pe langa cei sase medici care sunt sub atentia organelor penale, in 'Marius Nasta' sunt 94 de medici care isi desfasoara activitatea intr-un mod care nu cred si sper ca nu mai lasa loc de alte fapte de natura penala. Sunt extrem de trista ca astfel de evenimente se intampla, insa cred ca datoria mea esentiala este sa transmit, atunci cand este cazul, orice suspiciune de fapta penala catre organele de cercetare, pentru ca avem datoria sa crestem increderea pacientilor in noi, medicii, si nu putem face asta decat eliminand din jurul nostru persoane care nu au un comportament adecvat", a afirmat Mahler.

Ea a adaugat ca, din informatiile pe care le detine, sunt in cercetare doua dosare penale: unul care pleaca de la o sesizare facuta in anul 2021 si cel de-al doilea de la inceputul acestui an.

"Din informatiile pe care le am, sunt in cercetare doua dosare penale: unul din dosare pleaca de la o sesizare care a fost facuta de Institutul ' Marius Nasta' in anul 2021, in decembrie 2021, dupa care s-au desfasurat evenimentele si cercetarile astfel incat a rezultat inculparea anumitor persoane, dar (...) as prefera sa va dea organele abilitate amanunte. A doua cercetare, al doilea dosar, pleaca de la o sesizare facuta la inceputul acestui an, moment in care unul dintre medicii Institutului 'Marius Nasta' mi-a adus in atentie sesizarea pe care unul dintre pacienti a facut-o si, dupa discutia cu pacientul, am trimis catre sectia de Politie sesizarea pacientului, faptul ca i se solicitasera bani", a explicat Beatrice Mahler.

Comments