MOTIVE – Ce le reproseaza Ciolos celor patru ministri demisi

MOTIVE – Ce le reproseaza Ciolos celor patru ministri demisi

MOTIVE. Dacian Cioloş a declanşat cutremurul în guvernul său. A făcut o remaniere dură prin care a scăpat de patru miniştri. Adrian Curaj de la Transporturi, Marius Bostan de la Ministerul Comunicaţiilor, Adrian Curaj de la Educaţie şi Dan Stoenescu de la Românii de Pretutindeni. Dar ce le-a reproşat Cioloş acestora? A spus-o chiar el.

“Miniştrii pe care îi schimb şi-au făcut în mare parte treaba, dar vreau un nou impuls. Prioritatea noilor miniştri va fi să accelereze livrarea de rezultate pe proiecte care nu au avansat destul de rapid. Vreau să vină şi oameni cu un suflu nou şi să facă câteva lucruri pe care ni le-am propus.

La Transporturi vreau să accelerăm activitatea pe execuţia proiectelor de autostrăzi. Lucrurile nu au avansat bine. Reforma de la CNADNR pentru că nu a fost suficient de rapidă. Unele proiecte trebuie accelerate pentru ca în anii următori să avem ce să implementăm.

La Ministerul pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni trebuie să fie pregătite cât mai bine alegerile. Vreau câteva proiecte care să reconecteze românii din dispora cu ţara. Contez pe experienţa doamnei Maria Ligor.

La Educaţie lucrurile au progresat bine la cercetare, dar îmi doresc mai multă consistenţă la învăţământul preuniversitar. Vreau să nu mai planeze suspiciuni asupra sistemului doctoral. Vreau să se rezolve cât mai repede problemele cu plagiatul.

L-am informat pe domnul preşedinte, ne vedem în fiecare luni. I-am comunicat intenţia mea de a face schimbări. Nu am avut probleme până acum. De la început, domnul preşedinte a fost foarte deschis şi mi-a respectat deciziile pe care le-am luat. “, a spus Cioloş.

sursa

Comments