REZULTATE FINALE – 73,31% dintre absolventii maramureseni de clasa a VIII a au luat medii peste 5...

REZULTATE FINALE. 4.053 de absolvenţi maramureşeni ai claselor a VIIIa a au fost înscrişi la examenul de Capacitate . De prezentat însă pentru susţinerea celor trei probe din cadrul examenului s-au prezentat 95,02 la sută , iar 73 , 31 la % au reuşit să obţină medii peste 5. Aşa arată statisticile Inpectoratului Judeţean Şcolar Maramureş, după rezolvarea contestaţiilor.
REZULTATE FINALE. Practic după ce au dat examenele aproape 400 dintre elevi , respectiv 5,06 % s-au declarat nemulţumiţi de notele pe care le-au primit astfel că au depus la centrele de examinare cereri prin care au cerut reevaluarea lucrărilor.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş spun că cele mai multe dintre contestaţii respectiv 234 au fost înregistrate la Limba şi Literatura română , 156 la matematică şi alte 6 la limba maternă.

Rezultatele contestaţiilor au fost făcute publice, iar potrivit acestora numai 62 de cereri de reevaluare au fost acceptate , contestarii primind note mai mari decât cele obţinute iniţial .
Este cazul a 56 de lucrări la Limba şi Literatură română , 4 la matematică şi 2 la Limba maternă . În cazul a 21 de lucrări însă notele au fost micşorate , caz în care s-au ales cu note mai mici 12 dintre candidaţii care au despus contestaţii la matematică şi 9 la limba română .

REZULTATE FINALE. Datele statistice mai arată că cea mai mare modificare de notă s-a înregsitrat în cazul unei absolvente din Sighetu Marmaţie , care în urmă recorectării lucrării la Limba şi literatură română a obţinut o notă cu 1,45 puncte mai mare decât cea primită iniţial.

De menţionat că cei mai mulţi dintre absolvenţii claselor a VIII care au trecut pragul sălilor de examen , respective 8,7 % , au obţinut note între 7,7 şi 7,99.

Rezultatele contestaţiilor modifică nesemnificativ procentul elevilor care au obţinut medii peste , procent care a crescut cu 0,02 la sută .

Comments