Nava avariata, dupa ce a lovit un remorcher si un dig in Portul Constanta, din cauza vremii nefavora...


O nava sub pavilion Barbados, aflata in rada interioara a Portului Constanta, a suferit pagube importante, inclusiv o gaura in care a patruns apa, dupa ce a lovit un remorcher si un dig de protectie, a transmis duminica, 26 noiembrie, Autoritatea Navala Romana (ANR), care a precizat ca echipajul a fost salvat.


,,Astazi, in jurul orei 3.00, o nava sub pavilion Barbados, in balast, ancorata in rada interioara a Portului Constanta, a inceput sa grapeze din cauza conditiilor meteo extreme. Nu s-a reusit stabilizarea ei si a colizionat usor cu remorcherul Ares, ancorat de asemenea la rada interioara pentru adapost. Ulterior a continuat sa se afle in deriva si a esuat dupa ce a lovit un dig de protectie. Nava a suferit daune semnificative, inclusiv o gaura de apa in picul prova. Echipajul a declarat ca exista si infiltratii usoare de apa in compartimentul masina", au precizat reprezentantii Autoritatii Navale Romane intr-un comunicat citat de news.ro.


Capitania Portului Constanta a solicitat remorchere pentru asistenta si salvare.&


,,Pentru a gestiona situatia de urgenta, doua remorchere au fost mobilizate pentru interventie. Astfel, la ora 9.30 nava a fost acostata in siguranta in dana 128 cu ajutorul remorcherelor.& Cei noua membri ai echipajului sunt in afara oricarui pericol si totodata nu exista urme de poluare", se arata in comunicat.


Nava se afla continuare sub supravegherea Capitaniei Portului Constanta, iar ANR a deschis un dosar de cercetare pentru a stabili cauzele si imprejurarile incidentului.


Administratia Nationala de Meteorologie a prelungit codul rosu de viscol pentru judetele Constanta, Tulcea, Galati si Braila, pana la ora 16:00. Potrivit ANM, vor fi intensificari puternice ale vantului cu rafale de peste 90...100 km/h, va fi viscol si vizibilitatea va scadea spre zero.


Comments