NE-AU FACUT – Ambasadele Romaniei, atacate cibernetic

NE-AU FACUT – Ambasadele Romaniei, atacate cibernetic

NE-AU FĂCUT Mai multe ambasade ale României au fost atacate cibernetic, relatează Digi24. Mai preciz, este vorba despre opt reprezentanței diplomatice care au fost atacate în ultimii doi ani de hackeri.

NE-AU FĂCUT „Pe parcursul ultimilor ani, specialiștii SIE au identificat o serie de ”documente” suspecte primite prin internet pe adrese de mail ale unor reprezentanțe diplomatice ale României. În conformitate cu procedurile, fișierele infectate au fost blocate și înlăturate prin folosirea soluțiilor de securitate informatică, printre care și cele produse de Bitdefender. Menționăm că, prin măsurile INFOSEC aplicate de SIE, s-a asigurat protecția sistemelor informatice de comunicații ale obiectivelor asigurate, neexistând situații de extragere de informații clasificate”, se arată într-un comunicat al SIE.

„Analiza acestor fișiere, efectuată atât intern cât și împreună cu furnizorul de soluții de securitate Bitdefender, cu care am cooperat in acest caz, a permis cunoașterea modului de funcționare a unor programe avansate tehnologic de extragere în secret a informațiilor din calculatoarele conectate la Internet. Acțiunea realizată în cooperare de SIE cu Bitdefender a permis identificarea si corelarea indicatorilor de compromitere, contribuind astfel la creșterea securității informatice”, se mai spune textul citat.

Potrivit reprezentanților companiei, atacatorii au folosit documente infectate, precum CV-uri, anunțuri de vânzări de mașini și invitații la evenimente diplomatice, trimise de pe adrese de mail aparent legitime, aparținând unor instituții și persoane reale, pentru a obține accesul neautorizat la sisteme informatice.

Continuarea aici.

Sursă foto.

Comments