Netanyahu, raspuns pentru Hamas: ,,Vom continua razboiul pana distrugem Hamas, sa ne eliberam ostati...

Premierul Benjamin Netanyahu a declarat ca Israel ,,nu va opri focul pana cand nu sunt atinse toate obiectivele. Hamas a incalcat acordul. Am spus ca vom relua razboiul daca o fac si asta s-a intamplat.

Tensiuni uriase intre Israel si Hamas: Teroristii palestinieni anunta ca NU mai elibereaza ostaticii - Netanyahu, fata in fata cu familiile prizonierilor

Decizia noastra definitiva este sa distrugem Hamas, sa ne eliberam ostaticii si sa ne asiguram ca nu va mai fi niciun nou control terorist asupra Gazei care sa ameninte Israelul", a declarat Netanyahu, sambata seara, intr-o conferinta de presa.

,,Spun clar si raspicat: Vom continua razboiul pana cand ne vom atinge toate obiectivele... Nu exista nicio modalitate de a atinge aceste obiective in afara de victorie si nicio modalitate de a castiga in afara de invazia terestra", a reiterat premierul israelian.

,,Nu voi actiona iresponsabil si nu voi dezvalui informatiile complete care mi-au fost prezentate si recomandarile primite de la organele de securitate. Cand a fost posibil, am eliminat multi lideri ai Hamas si ai altor grupuri teroriste si vom finaliza acea misiune acum", a mai spus premierul israelian.

Intrebat daca va renunta dupa razboi, avand in vedere nepopularitatea din recentele sondaje, Netanyahu a replicat ca daca tinea cont de sondaje nu ar mai fi fost in functie.

,,Nu ma ocup de sondaje. Am primit un mandat de la cetatenii Israelului sa conduc statul Israel... Daca am lucra pe baza unor sondaje zilnice, n-as mai fi fost aici nici macar o zi", a declarat Netanyahu.

Premierul Israelului a recunoscut si tensiunile dintre Israel si SUA pe tema incetarii focului pentru salvarea civililor, salutand in acelasi timp si sprijinul SUA.

,,Exista diferente de opinie cu privire la modul de atingere a tuturor acestor obiective, dar cei doi aliati au reusit in general sa treaca peste ele", a mai spus Netanyahu si a recunoscut ca sunt dezacorduri ,,cu privire la problemele umanitare".

,,In cele din urma, acesta este razboiul nostru. Pana la urma trebuie sa luam decizii. Noi luam deciziile si incercam si reusim adesea sa ne convingem prietenii americani. Sper si cred ca asa se va intampla in viitor", a adaugat Netanyahu, citat de The Times of Israel.

Comments