NETFLIX - De ce nu se poate extinde compania

NETFLIX - De ce nu se poate extinde compania

În ianuarie, Netflix a anunțat că se extinde în 130 de țări, inclusiv în România. Însă există câteva obstacole care stau în calea serviciului de streaming video online să aibă succes la nivel mondial. În primele trei luni ale anului,compania a raportat venituri în creștere, însă situația pe trimestrul al doilea nu este la fel de roz, arăta Business Insider. Există câteva motive pentru care serviciul de streaming video online are probleme în unele țări. Acestea sunt evidențiate într-un raport realizat de analiștii unei firme de investiții.

Conținutul autohton e limitat. Netflix oferă foarte puține filme realizate la nivel local, iar acest lucru e relevant în contextul în care rivalii din statele europene dezvoltate ( Franta și Germania, în special ) au o ofertă substanțială de pelicule autohtone.

Netflix e cam scump în unele țări. Compania nu a oferit un preț mai mic în statele mai puțin dezvoltate decât SUA, iar dacă punem la socoteală că unele națiuni, inclusiv România, preferă continuțul piratat, care e gratuit, Netflix nu pare a fi atrăgător. În țara noastră, oferta serviciului de streaming video online cuprinde trei tipuri de abonamente.

Primul, de 8 euro pe lună, oferă posibilitatea vizionarii filmelor pe un singur dispozitiv, dar fara o calitate Ultra HD. Al doilea tip de abonament, de 10 euro pe lună, permite vizualizarea de filme pe două device-uri la o calitate Ultra HD. Al treilea tip de abonament costă 12 euro pe lună și oferă posibilitatea de a vedea conținutul pe patru device-uri.

Mai multe, aici.

Sursă foto.

Comments