ALEGE PARLAMENTUL – Florin Tataru (PSD) si-a dat demisia din Consiliul Local Baia Mare

ALEGE PARLAMENTUL – Florin Tataru (PSD) si-a dat demisia din Consiliul Local Baia Mare

ALEGE PARLAMENTUL Marele perdant al alegerilor locale din 5 iunie 2016, social democratul deputat Florin Tătaru, care a obținut doar 7% din voturile liber exprimate, a ajuns în Consiliul Local Baia Mare, pe lista de aleși ai PSD. Pentru că este deputat în Parlamentul României, Tătaru a avut la dispoziție 15 zile după constituirea forului legislativ local pentru a alege care funcție de demnitate publică o alege, cea de consilier local sau deputăția. 

Florin Tătaru a ales să rămână în continuare în Parlamentul României, unde venitul său este net superior celui pe care l-ar obține în Consiliul Local. La toamnă vor fi organizate alegeri parlamentare, unde deputatul speră să fie reales, urmând să candideze tot din partea PSD, cel puțin acesta pare a fi planul său. Deocamdată, la nivel de PSD Maramureș nu au fost aduse în discuție alegerile parlamentare, dar surse din interiorul partidului spun că Tătaru nu este văzut cu ochi buni în general, iar după rezultatul alegerilor locale, s-ar putea să nici nu primească girul partidului pentru o nouă candidatură.

Florin Tătaru are susținerea câtorva membri PSD și a unor oameni de afaceri cel puțin dubioși, astfel că zarurile par a fi aruncate. Rămâne de văzut dacă îi vor ieși jocurile sau, la fel ca la alegerile locale, Tătaru se va demonstra a fi o mână slabă.

În rândul consilierilor locali care și-au preluat mandatul, dar nu doresc să facă parte din acest for, se numără și alte nume, urmând ca locul lor să fie luat de următoarele nume aflate pe lista alianțelor și partidelor din partea cărora au candidat.

Vom reveni cu amănunte.

ActualMM

Comments