Nicolae Ciuca, APEL catre profesorii din Romania aflati in greva: Ii rog sa nu ne impinga sa facem a...

,,Depinde de noi toti si depinde de a intelege situatia si contextul in care ne aflam. Inca de la inceputul acestei actiuni de protest ale sindicatelor din Educatie am cautat sa demonstram ca intelegem ca profesorii din Romania (...) merita recunostinta noastra si merita sa fie situati pe grila de salarizare acolo unde noi ne-am asumat prin programul de guvernare, cat si la nivelul Coalitiei, ca trebuie sa fie.

Am avut un dialog deschis precum si toata disponibilitatea pentru ceea ce a insemnat prezentarea reala/onesta a ceea ce poate oferi Guvernul in acest moment.

I-am rugat si fac apel la dascalii nostri sa inteleaga si sa nu ne impinga sa facem aceleasi greseli care s-au facut in acesti 30 de ani. Ne-am asumat prin PNRR sa venim cu o noua lege a salarizarii. Am facut in asa fel incat sa devansam toate procedurile pentru elaborarea legii si, in perioada imediat urmatoare, pe baza studiilor de la nivelul Ministerului Muncii, al Educatiei, impreuna cu Banca Mondiala - care desfasoara acest proiect, sa avem pana la data de 15 iulie proiectul finalizat, iar de iar la 15 iulie, personalul din Educatie va intra in discutii cu Ministerul Muncii, fiind primacategorie care va avea clarificat acest aspect.

Ca atare, in acest moment, ii rog inca o data, cat se poate de sincer si de onest. Cred ca am demonstrat in aceasta perioada ca ceea ce am promis am facut. Nu pot sa le promit acum si nu le voi promite niciodata ceva ce nu se poate realiza. Si nu voi face niciodata ceva ce consider ca este gresit. Daca nu am invatat din greselile pe care le-am facut in acesti ani de zile, atunci inseamna ca suntem in continuare pe un parcurs care ne va duce din nou din greseala in greseala, fara sa putem sa finalizam si noi ceva cum se cuvine", a transmis, profesorilor aflati in greva, premierul Nicolae Ciuca, joi, de la Cluj-Napoca.

,,In continuare am lasat la guvern echipa ministeriala, consider ca e un moment sa discutam din nou, peste putin timp ma voi intalni cu cu reprezentantii sindicatelor din Educatie de aici, din Cluj, si le voi prezenta aceeasi abordare, pentru ca asta e in momentul de fata. Si sper sa gasim impreuna o intelegere si ii rog sa zaboveasca putin pana cand finalizam. O luna jumatate nu cred ca reprezinta atat de mult in economia celor 32 de ani in care s-au intamplat atatea. (...)

Romania e a treia tara din Europa ca nivel de dezvoltare economica, avem al treilea PIB din Europa, in primul trimestru ne situam pe locul al treilea", a mai spus Nicolae Ciuca.

Comments