Premierul Nicolae Ciuca, la semnarea contractului pentru metroul din Cluj-Napoca: Se lanseaza un pro...

Premierul Nicolae Ciuca, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, si ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au participat, joi, la semnarea contractului pentru proiectarea si executia magistralei de metrou M1 din Cluj-Napoca, finantat prin Planul National de Redresare si Rezilienta (PNRR).

"Ma bucur sa revin la Cluj cu o astfel de ocazie, in care se lanseaza un proiect in premiera pentru Romania. Este primul proiect in ultimii 30 de ani de o asemenea valoare si de o asemenea insemnatate. (....). Clujul e remarcat la nivelul intregii Europe, pentru ca in diferite analize regasim municipiul Cluj-Napoca ca se ridica la nivelul standardelor din tarile dezvoltate. (...) Eu am sa folosesc acest proiect pentru a promova inca o data modelul administratiei care are incredere in potentialul propriu, in sprijinul autoritatilor centrale. Eu cred ca acum se deschid usile catre o cale care poate sa reprezinte si pentru celelalte autoritati locale un nivel de standard pe care sa-l asiguram cetatenilor pe intreg teritoriul Romaniei", a spus premierul Nicolae Ciuca, in cadrul evenimentului.

Primarul Emil Boc anuntase anterior ca metroul clujean inseamna o investitie de doua miliarde de euro. El mai spunea ca proiectarea dureaza sase luni si ca apoi va incepe construirea metroului, potrivit agerpres.ro.

"Pana in 31 iulie 2026 trebuie finalizate noua statii si tunelul aferent, conform jalonului din PNRR. Nu inseamna ca va trebui sa se si circule, ci doar sa fie finalizate. Vom avea un plan de organizare a traficului", spunea Emil Boc, adaugand ca proiectul va continua pana in 2031, cand va fi finalizat cu toate cele 19 statii, si atunci va trebui va trebui sa circule si metroul.

Comments