Nicolae Ciuca: PNL si-a tinut promisiunea de a sustine si prin vot in Parlament cresterea pensiilor...

Nicolae Ciuca, presedintele Senatului, a declarat ca PNL si-a tinut promisiunea de a sustine si prin vot in Parlament cresterea pensiilor romanilor.

,,PNL si-a tinut promisiunea de a sustine si prin vot in Parlament cresterea pensiilor romanilor. Salut votul pozitiv dat in plenul Camerei Deputatilor - cu contributia parlamentarilor PNL. Traseul acestui act normativ s-a derulat in procedura de urgenta, pentru ca pensiile marite sa ajunga la oameni cat mai repede posibil. Ca liberali, vrem ca seniorii Romaniei sa aiba nivelul de trai pe care il merita, dupa o viata de munca. Intotdeauna am sustinut ca orice majorare trebuie sa se realizeze in perfecta aliniere cu bugetul consolidat al statului, aceasta fiind cheia sustenabilitatii oricarei cresteri a pensiilor. In ultimii patru ani, PNL a majorat punctul de pensie de trei ori - de la 1265 lei, la 1785 lei", a transmis Nicolae Ciuca, presedintele PNL, intr-un mesaj postat pe Facebook, dupa votul final pe noul proiect de lege a pensiilor.

Noua lege a pensiilor a primit luni seara votul final in Parlament. A fost adoptata cu 199 de voturi ,,pentru", 39 de voturi ,,impotriva" si 17 abtineri.

Noua Lege a pensiilor a fost adoptata in Parlament - Decizie cruciala pentru toti romanii - Cati bani primesc peste 4,7 milioane de pensionari

Proiectul de lege privind sistemul public de pensii a fost adoptat de Camera Deputatilor, for decizional in acest caz. Dupa vot, legea merge spre promulgare catre presedintele Klaus Iohannis, in cazul in care nu va fi depusa nicio sesizare la Curtea Constitutionala.

Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii a intrat in dezbaterea deputatilor, Camera Deputatilor fiind for decizional.

Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii poate fi consultat AICI

Comments