Nicusor Dan a anuntat care va fi prima DECIZIE ca primar general al Capitalei

Nicusor Dan a anuntat care va fi prima

Nicusor Dan a anuntat care va fi prima DECIZIE ca primar general al Capitalei

Nicusor Dan a anuntat ca prima decizie ca primar general va fi demiterea directorului Directiei Juridice.

,,Bineinteles ca, in prima zi, trebuie sa incepi sa ai acea situatie financiara, pentru ca te vei trezi ca n-au oamenii bani sa isi ia salariile, da, ca nu mai sunt bani in conturi. Tu, ca sef de institutie, trebuie sa te asiguri de functionarea financiara a institutiei. Trebuie sa evaluam, pentru ca avem aceasta oportunitate extraordinara de fonduri europene, sa vedem cat de bun este compartimentul pentru fonduri europene. Inteleg ca sunt niste specialisti acolo", a spus Nicusor Dan, luni seara, la un post de televiziune.

,,O actiune simbolica, pe care am anuntat-o, este deschiderea usii Primariei. Primaria, dupa cum stiti, e o cladire monumentala, care are o usa uriasa vizavi de Cismigiu, care este usa de intrare in Primarie si care o sa functioneze ca usa de intrare. Acum, ea e inchisa cu lacat si, daca nu ma insel, are si un covoras, care coboara niste trepte, si bucurestenii intra prin niste intrari laterale, inguste. Bineinteles, ca nu este asta acum... Am fost acuzat ca asta este programul meu de campanie... dar este un gest simbolic pentru ca bucuresteanul sa stie ca se duce acolo la primaria lui, care e a lui. Intra pe usa din fata ca e a lui", a completat Nicusor Dan.

Acesta a adaugat ca doreste sa fie contractata o companie care sa faca audit la Primaria Generala si institutiile din subordine, insa trebuie sa fie un vot in acest sens in Consiliul General, apoi o procedura de achizitii, deci probabil rezultatele auditului vor veni in maximum 6 luni.

,,O companie de audit, da. Trebuie sa fie un vot in Consiliul General, dupa aceea trebuie sa fie o procedura de achizitii, deci probabil in patru, cinci, sase luni ( sa avem rezultatele auditului - n.r.). In orice caz, foarte repede, a Primariei si a institutiilor din subordine, asta o sa o aveti intr-o saptamana pentru ca si eu vreau sa o am intr-o saptamana, pentru ca sa nu intram in incapacitate de plata", a mai declarat Nicusor Dan. Viitorul primar general a vorbit despre transparentizarea totala de la Primaria Capitalei si a institutiilor din subordine.

,,Nu numai pe trecut, ci si pe viitor. Este o promisiune de transparenta totala in Primarie si in institutiile din subordine, si cred ca, cu votul Consiliului General, o sa obligam si primariile de sector sa faca acelasi lucru. Asta este o promisiune. Pe afacerile de coruptie, de care am vorbit in campania asta electorala, fara indoiala ne vom duce catre ele. Ne vom duce si pe marile dosare de retrocedari. (...) Cred ca mandatul meu, pe care mi l-au dat bucurestenii, este sa rezolv problemele curente, mari, grave ale acestui oras si sa ii dau o directie de dezvoltare. Adica sa atragem mari investitii in Bucuresti, sa il profilam pe piata globala ca centru de IT, sa avem centre de conferinte, sa aiba loc aici evenimente de business, sa vina o agentie europeana sa se instaleze la Bucuresti", a mai explicat Dan.

Cum va iesi PMB din faliment

Despre colaborarea celor trei partide in Consiliul general intre PNL si USR-PLUS, pentru iesirea din situatia , acesta a spus ca deja USR si PLUS sunt in proces de fuziune, iar masurile si actiunile care trebuie luate in CGMB sunt obligatorii pentru a duce la iesirea din faliment.

,,In primul rand ca cele trei partide incep sa devina doua, procesul de fuziune USR-PLUS.. In al doilea rand si in al treilea rand, situatia este disperata. Deci cel putin un an si jumatate, miscarile pe care noi o sa le facem, Primarie si Consiliu, sunt obligatorii. Sa iesi din faliment inseamna sa iei niste masuri in care esti cumva cu spatele la zid. In al treilea rand, in momentul in care primarul comunica coerent ce vrea sa faca pentru oras si lucrurile astea sunt in acord cu ceea ce am spus noi toata campania asta si ceea ce bucurestenii afla, eu cred ca majoritatea pe lucrurile foarte importante o sa fie mai mare decat cea dintre PNL si USR-PLUS", a explicat Nicusor Dan.

Comments