Noi avertizari meteo. Cod rosu si portocaliu de viscol in mai multe judete. Cum va fi vremea la Bucu...


Meteorologii au prelungit codul rosu de viscol pana la ora 16.00 in Constanta, Tulcea, Galati si Braila, in timp ce o avertizare cod portocaliu de viscol este valabila pana la ora 20.00 in mai multe judete din tara. In Bucuresti, vremea va fi mai rece decat normal in aceasta perioada din an.


In judetele Constanta, Tulcea, Galati si Braila vor fi intensificari puternice ale vantului cu rafale de peste 90-100 km/h, va fi viscol si vizibilitatea va scadea spre zero, anunta ANM. Potrivit meteorologilor, codul rosu de viscol pentru aceste judete este valabil intre orele 10.00-16.00.


Incepand de la ora 10.00 si pana la ora 20.00 a intrat in vigoare un cod portocaliu de viscol. Astfel, in estul si nord-estul Munteniei, Dobrogea si jumatatea de sud a Moldovei va ninge si va fi viscol. Vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale in general de 85-90 km/h, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.


Meteorologii anunta ca in Carpatii Meridionali si de Curbura vor fi intensificari sustinute ale vantului, cu rafale de 90-110 km/h, va ninge si va fi viscol iar vizibilitatea va scadea sub 50 m.


Codul rosu de viscol a fost prelungit pana la ora 16.00, in timp ce codul portocaliu si codul galben de viscol este valabil pana la ora 20.00

In acelasi interval, in vestul si sudul Olteniei, jumatatea sudica a Munteniei, local in Transilvania si in jumatatea de nord a Moldovei vantul va avea intensificari, cu rafale in general de 50-65 km/h si pe arii restranse va fi viscol si vizibilitate scazuta.


ANM mai anunta ca de duminica, ora 20.00, si pana luni, ora 10.00, va intra in vigoare un cod galben de vant. In Moldova, Dobrogea, sudul si vestul Olteniei si sud-vestul Munteniei vantul va avea intensificari, cu viteze de 55-65 km/h. In Carpatii Meridionali si local in Carpatii Orientali, iar la inceputul noptii si pe litoral si in Delta Dunarii, vor fi rafale in general de 70-80 km/h. In estul si sud-estul teritoriului, precum si la munte zapada depusa va fi viscolita, iar temporar vizibilitatea va fi redusa.


Cod galben de vant incepand de duminica de la 20.00 si pana luni la ora 10.00.

Cum va fi vremea la Bucuresti


Duminica, vremea va fi mai rece decat normal in aceasta perioada din an. Cerul va avea innorari, iar in primele ore ale intervalului vor mai fi precipitatii slabe, mixte. Vantul va avea intensificari, cu rafale in general de 35-50 km/h. Temperatura maxima va fi de 5... 6 grade Celsius.


Duminica seara, cerul va fi variabil, iar vantul va sufla in general moderat. Temperatura minima va fi de -4... -2 grade Celsius si se va forma ghetus.


Comments