Noua tactica a rusilor pentru a pacali apararea antiaeriana ucraineana. Cum camufleaza dronele kamik...


Armata rusa a inceput sa-si acopere dronele de atac Shahed cu materiale de carbon sau sa le vopseasca in negru pentru a impiedica detectarea lor de catre sistemele ucrainene de aparare antiaeriana, a declarat sambata, 25 noiembrie, purtatorul de cuvant al Fortelor Aeriene ucrainene, potrivit The Kyiv Independent.


Intr-o interventie la televiziunea nationala, Ihnat a explicat de ce resturile de drone gasite in Ucraina, dupa atacul masiv al Rusiei din cursul noptii de vineri spre sambata, sunt vopsite in negru.


Russians began to use Shahed drones painted in black to make it more difficult to detect against the background of the night sky. pic.twitter.com/TzuHILCVYh

-- NOELREPORTS ?? ?? (@NOELreports) November 25, 2023

Carbonul este ,,un material care absoarbe semnalul radar", iar culoarea neagra ar trebui sa faca mai dificila identificarea si doborarea dronelor de pe cer de catre soldatii ucraineni, potrivit lui Ihnat. Cel mai adesea, fortele ruse ataca Ucraina cu drone si rachete pe timp de noapte.


,,Chiar si inainte, ei (soldatii rusi, n.r.) au imbunatatit dronele pe care le-au primit din Iran si pe cele pe care le-au produs pe plan intern, folosind materiale compozite pentru suprafata reflectorizanta", a adaugat purtatorul de cuvant.


In cursul noptii de vineri spre sambata, Rusia a efectuat cel mai mare atac cu drone asupra Kievului de la inceputul invaziei, in februarie 2022.


Apararea antiaeriana a Ucrainei a doborat 74 din cele 75 de drone lansate de trupele ruse, potrivit Fortelor Aeriene.


Cinci persoane au fost ranite la Kiev in urma atacului, inclusiv un copil de 11 ani, au anuntat ulterior autoritatile locale


Rusia foloseste drone kamikaze de tip Shahed, de productie iraniana, pentru a ataca orasele ucrainene incepand din septembrie anul trecut, provocand in mod regulat victime in randul civililor, noteaza The Kyiv Independent.


Foto: Profimedia Images


Urmareste pe Libertatea LIVETEXT cu cele mai noi informatii despre razboiul dintre Ucraina si Rusia


Comments