O noua problema pentru masinile electrice. Costuri suplimentare pentru proprietari

O noua problema pentru masinile electrice. Costuri suplimentare pentru proprietari

O noua problema pentru masinile electrice. Costuri suplimentare pentru proprietari

Noi informatii despre problemele masinilor electrice au fost descoperite de proprietarii acestor autoturisme, dar si de specialistii din industrie. Printre aspectele mai putin placute ale masinilor electrice se numara greutatea considerabila a vehiculelor si durata scurta de viata a anvelopelor, aspect ce determina cheltuieli suplimentare.

Jim Basset, un pasionat de masini in varsta de 80 de ani, a descoperit ca anvelopele noului Volkswagen ID.3 au avut nevoie de inlocuire dupa doar 12.000 de kilometri. Proprietarul a fost nevoit sa achite 354 de euro pentru a inlocui cauciucurile din spate.

,,Nu mi-a venit sa cred cand mi s-a spus ca trebuie sa le inlocuiesc. Sunt destul de batran si am avut masini toata viata mea - nu a trebuit niciodata sa schimb anvelopele atat de devreme", a declarat Bassett.

De asemenea, alti proprietari de ID.3 si-au impartasit nemultumirile pe forumuri online cu privire la durata scurta de viata a anvelopelor. Explicatia: greutatea mare a vehiculului si cuplul instantaneu specific masinilor electrice sunt principalele cauze identificate pentru uzura foarte rapida a anvelopelor.

Vehiculele electrice, cum este Volkswagen ID.3, sunt dotate cu baterii grele, ce contribuie in mare masura la masa totala a masinii, adica 1,8 tone, comparabila cu cea a unui ,,monstru" 4x4, Jeep Wrangler.

Cat de scumpe sunt anvelopele pentru masinile electrice

Anvelopele pentru vehiculele electrice au o durata de viata medie cu 6.350 de kilometri mai scurta decat cele de pe masinile care utilizeaza carburanti diesel sau benzina, arata un studiu realizat de Epyx, companie de tehnologie, analiza citata de Yahoo News. Primul schimb de anvelope la masinile electrice are loc dupa 29.000 de kilometri, iar la cele pe benzina sau diesel, dupa 39.000 de kilometri.

In afara de uzura destul de rapida, costul anvelopelor pentru vehiculele electrice este, de asemenea, mai mare. Anvelopa medie pentru vehiculele electrice costa 244 de euro, cu aproape 100 de euro mai mult decat la masinile pe benzina.

Astfel, specialistii avertizeaza utilizatorii de masini electrice ca trebuie sa fie constienti de costurile ascunse pe care aceste autoturisme le implica.

In plus, important de mentionat este faptul ca guvernele nationale au inceput sa reduca ajutoarele pentru achizitionarea de masini electrice, dar si facilitatile pentru locurile de parcare.

Comments