Spuma de capsuni cu frisca, un desert usor si delicios. Ideal pentru 1 iunie

Spuma de capsuni cu frisca, un desert usor si delicios. Ideal pentru 1 iunie

Spuma de capsuni cu frisca, un desert usor si delicios. Ideal pentru 1 iunie

Spuma de capsuni este unul dintre cele mai simple deserturi, dar este foarte gustos si are un aspect spectaculos. Poti prepara acest desert in mai multe moduri, folosind atat frisca lichida, cat si cu bezea de albusuri de oua. Bezeaua de albusuri poate fi preparata simpla, la rece, dar si usor gatita pe baie de aburi. Mai poti gati bezeaua si folosind zaharul sub forma de sirop fierbinte.

Descopera aici si reteta spumei de capsuni, in varianta cu bezea de albusuri. In continuare iti oferim reteta spumei de capsuni cu frisca, pentru a o prepara si tu si a-i surprinde pe cei dragi cu un desert delicat, savuros si racoritor.

Testul suprem al atentiei: Gaseste fluturele ascuns intre bujori in 15 secunde. Doar cei cu o minte ascutita pot sa-l zareascaSpuma de capsuni cu frisca - Ingrediente500 gr capsuni proaspete200 gr zaharsucul de la o lamaie mica300 ml frisca lichidacateva capsuni intregi pentru decor.Reteta spumei de capsuni - Mod de preparare

Mai intai, vei pregati capsunile, care necesita spalare, scurgere si curatare de frunze si codite. Capsunile trebuie scurse bine dupa spalare pentru a nu afecta textura spumei. Le poti tampona cu prosoape de hartie pentru a te asigura ca nu mai sunt umede.

Apoi, taie capsunile in bucati mai mici si pune-le in recipientul unui blender sau intr-un robot de bucatarie. Capsunile se vor cantari dupa curatare.

Ce se intampla daca dormi intr-o camera plina cu bujoriCum prepari spuma de capsuni cu frisca

Adauga zaharul si sucul de lamaie peste capsunile din recipientul blenderului. Porneste aparatul electric si mixeaza capsunile pana cand obtii un piure consistent si omogen. Trece piureul de capsuni printr-o sita deasa, pentru a mai elimina din seminte. Nu se vor elimina complet, dar vor ramane doar cele foarte mici. Este optional acest pas, dar este util pentru aspectul fin si delicat al desertului.

Dupa ce ai pregatit piureul de capsuni, poti pregati si frisca.

Pune frisca lichida rece intr-un bol mare si amestec-o cu mixerul pana cand capata volum si textura spumoasa. Ai grija sa nu o mixezi prea mult, altfel frisca se poate transforma in unt.

Amesteca piureul de capsuni cu frisca, adaugandu-l peste aceasta in mai multe etape. Foloseste o spatula de silicon pentru a amesteca usor, astfel incat piureul sa se incorporeze in frisca si sa se inglobeze si aer in compozitie. Astfel vei obtine o spuma mai voluminoasa si mai aerata.

Dupa preparate, distribuie spuma de capsuni cu frisca in pahare, in cupe de inghetata sau boluri individuale.

Citeste continuarea aici

Cum se ingrijesc bujorii dupa inflorire: trucul folosit de bunicii nostri pentru a nu se scutura prea repede

Comments