O NOUA SANSA PENTRU CREAtIE – Expozitie inedita de pictura in Baia Mare

O NOUA SANSA PENTRU CREAtIE – Expozitie inedita de pictura in Baia Mare

O NOUĂ ŞANSĂ  Tineri artiști plastici din sistemul de protecție își vor expune lucrările cu vânzare timp de trei zile.O NOUĂ ŞANSĂ  Atelierul de Creație al tinerilor din sistemul de protecție din Baia Mare, susținut de Fundația Hope and Homes for Children (HHC) România, în colaborare cu Uniunea Artiștilor Plastici Baia Mare și Biserica romano-catolică ”Sfânta Treime”, vă invită să luaţi parte, în premieră, la vernisajul expoziţiei de pictură ”CURCUBEUL – legătura dintre copil şi culoare”.

Expoziția prezintă 34 de lucrări realizate de: Andrada Seletschi (18 ani), Doru Bogar (18 ani), Dana Cordoș (19 ani), Marian Reti (20 ani), elevi/studenți la licee de prestigiu din Baia Mare și instituții de învățământ superior din Cluj Napoca, precum și Terezia Silaghi, din cadrul HHC România, de altfel inițiatoarea acestui proiect inedit.

Dintre tematicile și procedeele tehnice atinse de tinerii artiști în lucrările prezentate  amintim: Pictural şi decorativ, Nuanțe și Tonuri, Contraste, Grafică, Efecte vizuale, Colaj, Folclor, iar procedeele artistice și tehnice sunt creion, ulei, acrilic, marker, liner.

Prin susținerea permanentă a Fundației HHC România, proiectul a fost gândit, pe de o parte cu scopul de a evidenția talentul nativ al acestor tineri, iar pe de altă parte pentru  a-i încuraja în formarea lor continuă în acest domeniu.

Artiștii invitați în expoziție sunt tineri și foarte tineri, iar prin acest tip de eveniment pot fi făcuți vizibili atât publicului larg, cât și celui specializat.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri, 5 august 2016, la Biserica romano-catolică ”Sfânta Treime” din Baia Mare, situată pe strada 1 Mai nr. 9 (lângă Turnul Ștefan), începând cu orele 16.30. Aceasta este deschisă publicului băimărean în perioada 5-7 august 2016.

Comments