O veste rea si una proasta de la Eugen Tomac: Am ratat in acest an intrarea in Schengen, iar anul vi...

Eurodeputatul din grupul Partidului Popular European din Parlamentul European (PE) reaminteste ca pe ordinea de zi provizorie de pe 17 noiembrie a Consiliului Justitie si Afaceri Interne (JAI) figura un posibil vot privind aderarea Romaniei si Bulgariei la Schengen, care lipseste din documentul final adoptat pe 1 decembrie.In ordinea de zi adoptata pe 1 decembrie figureaza la activitati nelegislative punctul "Decizie a Consiliului privind aplicarea deplina a prevederilor acquis-ului Schengen in Romania si Bulgaria" cu mentiunea "state of play", respectiv discutarea stadiului in care se afla dosarul."Dupa votul umilitor dat anul trecut pe 8 decembrie, toti decidentii - Presedinte, liderii PSD si PNL, conducatorii de atunci si de azi ai guvernului - au sustinut cu tarie ca Romania va intra sigur in Schengen in 2023. Iata ca se incheie anul cu ultimul Consiliu JAI si observam ca Romania, cu cei 20 de milioane de cetateni romani, este inca in afara frontierelor UE", afirma Tomac in postarea sa.

Femeie injunghiata de sot in incinta Primariei Belcesti. Cei doi se aflau in procedura de divortEurodeputatul sustine ca statul roman a facut cel putin trei greseli in 2023, evitand sa intreprinda actiuni care ar fi putut netezi drumul catre aderarea la Schengen a Romaniei.In primul rand, sustine Tomac, "Guvernul Romaniei trebuia sa dea in judecata Consiliul Uniunii Europene la Curtea de Justitie a Uniunii Europene". Eurodeputatul din grupul PPE este initiatorul unei actiuni in nume propriu la CJUE impotriva Consiliului UE dupa decizia Consiliului JAI de anul trecut.Apoi, afirma el, Romania si Bulgaria trebuiau sa aiba o abordare comuna in negocierile cu toate statele."Am mers pe strategii diferite in conditiile in care votul se da la pachet pentru ambele state. De aceea, votul Olandei impotriva Bulgariei este automat si impotriva noastra. Ministrii de interne din ambele state trebuiau sa aiba o strategie comuna si sa actioneze unitar. Lipsa de coordonare in cele mai mici detalii i-a permis lui Nehammer (cancelarul Austriei, Karl Nehammer) sa fie si mai radical in pozitia absurda impotriva Romaniei", considera Tomac.In al treilea rand, el il acuza pe presedintele Klaus Iohannis ca a fost "complet absent".

Ultimul tun al lui Chereches impreuna cu finul sau: Contract urias pentru deszapezire, 11.500 de euro pe kilometru curatat"Seful statului avea cel mai eficient instrument cu care putea schimba evolutia acestui dosar de interes major pentru Romania. Este membru in Consiliul European, acolo unde trebuia sa impuna pe ordinea de zi acest subiect. Extinderea spatiului Schengen nu mai este demult un subiect bilateral, ci o problema europeana", a mai afirmat el.El sustine ca "presedintele (Traian) Basescu a reusit in 2012 sa obtina o decizie a Consiliului European, iar Romania a avut un calendar de intrare in etape in spatiul Schengen in cursul anului 2012", dar acesta a fost anulat "din cauza loviturii de stat data de PSD si PNL"."Din pacate, am ratat din nou in acest an intrarea in Schengen, iar anul viitor nu exista aproape nicio sansa, deoarece prioritatea pentru statele membre sunt alegerile europarlamentare si apoi alegerea unei noi Comisii Europene. Cel mai probabil, contextul favorabil pentru a obtine o decizie politica unanima se va putea realiza in 2025, pe timpul presedintiei poloneze a Uniunii Europene", a mai afirmat eurodeputatul.

Romanii nu vor simti cresterile salariale din cauza scumpirilor. Noile preturi de la raft vor face ravagii in portofele

Comments