Parlamentul israelian a votat cu o majoritate covarsitoare impotriva recunoasterii unilaterale a unu...


O rezolutie propusa de premierul israelian Benjamin Netanyahu impotriva oricarei ,,recunoasteri unilaterale a unui stat palestinian" a fost votata miercuri cu o majoritate covarsitoare de Parlament, relateaza AFP, citata de Agerpres.


,,Printr-o decizie istorica, Knesset-ul (Parlamentul) s-a unit in mod covarsitor in sprijinul propunerii mele, 99 din 120 de membri votand impotriva recunoasterii unilaterale a unui stat palestinian. Acest vot istoric subliniaza hotararea noastra colectiva: Nu vom recompensa terorismul prin recunoasterea unilaterala ca raspuns la masacrul din 7 octombrie si nici nu vom accepta solutii impuse", a reactionat Netanyahu printr-un mesaj pe reteaua X.,,Aceasta pozitie ferma trimite un mesaj puternic lumii: Pacea si securitatea pentru Israel vor fi obtinute prin negocieri, nu prin actiuni unilaterale", a adaugat premierul Israelului.


In a historic decision, the Knesset united overwhelmingly in support of my proposal, with 99 of 120 members voting against the unilateral recognition of a Palestinian state.This landmark vote underscores our collective resolve: We will not reward terrorism by unilateral...

— Benjamin Netanyahu - bnimin ntnihv (@netanyahu) February 21, 2024

Votul din Parlamentul israelian a avut loc in contextul in care ziarul american Washington Post a relatat in urma cu cateva zile ca SUA si mai multe tari arabe aliate pregatesc un plan pentru o pace durabila israeliano-palestiniana. Planul postbelic ar include si un calendar pentru stabilirea unui stat palestinian.


Razboiul dintre Israel si Hamas a izbucnit dupa atacul din 7 octombrie lansat de gruparea palestiniana, in urma caruia aproximativ 1.200 de oameni au fost ucisi si cel putin 250 luati de ostatici, potrivit datelor israeliene.


Ofensiva israeliana lansata apoi in Fasia Gaza a transformat in ruine mare parte a teritoriului enclavei, aproape 30.000 de palestinieni fiind ucisi si peste 68.000 raniti, conform Ministerului Sanatatii condus de Hamas.


Foto: Hepta


Comments