Pasca traditionala de Paste. Reteta lui Radu Anton Roman - ingrediente traditionale, gustul copilari...

Pasca traditionala - reteta lui Radu Anton Roman

Ingrediente baza:

500 g aluat de cozonac50 g unt pentru uns tava

Pentru umplutura:

500 g branza de vaci3 oua + 1 ou pentru uns1 pahar zahar2 linguri unt2 linguri faina2 prafuri de sarenucsoarascortisoara2 linguri stafidezahar vanilatcoaja de lamaie

Cozonac traditional moldovenesc. Celebra reteta a lui Radu Anton Roman: ingredientul care ii da gustul copilariei - ce se pune in umplutura

Cum se face pasca?

Se unge o tava rotunda cu unt. In ea, se intinde aluatul in foaie de 1 deget grosime, un pic mai mare decat tava. Se potriveste in tava, iar surplusul de aluat se lipeste ca un tiv pe marginea tavii.

Se prepara umplutura: branza, untul si zaharul se freaca bine impreuna; se adauga ouale, pe rand, apoi sarea, faina, laptele si, la sfarsit, mirodeniile; toate se amesteca bine pana la omogenizare.

Umplutura se toarna peste aluat, se unge totul cu un ou si se da la cuptor pana cand blatul devine rumeniu si compozitia trece testul scobitorii.

Trucul lui Radu Anton Roman pentru cea mai gustoasa zacusca. Ce trebuie sa faci cu legumele inainte de a le cali

Comments