Peste 50 de civili ucisi si raniti in cateva ore pe frontul din Ucraina. Zelenski, mesaj catre Putin...

Cel putin 14 persoane au fost ucise miercuri intr-o noua serie de bombardamente rusesti in mai multe zone din sud-estul Ucrainei. Dintre acestea, patru au fost ucise miercuri langa Kiev si una in orasul Zaporojie din sud-estul Ucrainei.

Biroul de presa al armatei ucrainene a raportat cel putin 14 morti si peste 40 de raniti in urma bombardamentelor efectuate in 11 zone din sud-estul Ucrainei. Atacurile au fost raportate in regiunea Donetk si in Zaporojie, unde presedintele Volodimir Zelenski a anuntat un bombardament puternic asupra unui bloc rezidential. In Zaporojie, o persoana a fost ucisa, iar alte 25 au fost ranite.

Presedintele Volodimir Zelenski a transmis ca, prin aceste atacuri ucigase continue, Moscova arata ca nu este interesata in negocieri de pace, noteaza Reuters si AFP, preluate de agerpres.ro. Zelenski a cerut eforturi suplimentare pentru invingerea "terorismului rus".

Potrivit Serviciului pentru Situatii de Urgenta al Ucrainei, doua camine si o facilitate de invatamant din Rjisciv, la 64 de kilometri de capitala ucraineana, au fost partial distruse in timpul unui atac cu drona care a avut loc in timpul noptii si care a ucis patru persoane.

Seful politiei regionale Andrii Nebitov a anuntat ca 20 de persoane au fost duse la spital si alte cateva au fost date disparute in urma seriei de explozii care au avut loc la Rjisciv dupa orele trei noaptea (01:00 GMT). Acest atac a fost urmat de un bombardament asupra a doua cladiri rezidentiale din orasul Zaporojie, unde, potrivit autoritatilor, o persoana a fost ucisa si alte 25 au fost duse la spital.

"Din nefericire, o persoana ranita, care se afla intr-o stare grava, a decedat. Potrivit informatiilor actualizate, 25 de persoane sunt in prezent spitalizate", a precizat Anatoli Kurtiev pe aplicatia de mesagerie Telegram.Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a acuzat Moscova ca "a bombardat orasul (Zaporojie) cu salbaticie".

"Peste 20 de drone iraniene ucigase, mai multe rachete si numeroase bombardamente intr-o singura noapte de terorism rusesc impotriva Ucrainei.

Sunt atacate zone rezidentiale in care traiesc oameni de rand si copii. Aceasta situatie nu poate deveni una normala in Ucraina sau oriunde altundeva in lume. Avem nevoie de mai multa unitate si determinare pentru a invinge cat mai rapid terorismul rus si a ne proteja vietile", a scris Zelenski pe contul sau de Twitter.

"De fiecare data cand cineva aude cuvantul 'pace', la Moscova se comanda un atac criminal ca acesta", a adaugat Zelenski.

Zaporizhzhia. Right now, residential areas where ordinary people and children live are being fired at.This must not become "just another day" in ?? or anywhere else in the world. The world needs greater unity and determination to defeat Russian terror faster and protect lives. pic.twitter.com/YnocW2yVaU

-- volodimir zelens-kij (@ZelenskyyUa) March 22, 2023

Sistemul de aparare antiaeriana al Ucrainei a interceptat in ultima zi 16 din cele 21 de drone lansate de armata rusa.

Comments