PLAGIAT – Victor Ponta ramane fara titlul de doctor

PLAGIAT – Victor Ponta ramane fara titlul de doctor

Consiliul General al CNATDCU a stabilit oficial că fostul premier Victor Ponta a plagiat în teza de doctorat. Raportul comisiei de experţi (anunţat în exclusivitate de stiripesurse.ro, AICI), prin care a fost constatat plagiatul, a fost aprobat de Consiliul General al CNATDCU, în şedinţa de joi. Au fost 34 de voturi pentru adoptarea raportului şi o abţinere.

Victor Ponta va fi informat cu privire la concluzia CNATDCU şi va avea la dispoziţie 10 zile pentru a contesta decizia. O comisie va analiza eventuala contestaţie, iar dacă verdictul va fi menţinut, va fi sesizat ministrul Educaţiei, cu solicitarea de a emite un ordin de retragere a titlului de doctor.

În 2012, Comisia de Etică a Universităţii Bucureşti a decis că Victor Ponta a plagiat în lucrarea de doctorat. Potrivit raportului Comisiei de Etică, “elemente de plagiat pot fi identificate în 115 pagini din cele 297 de pagini” ale tezei de doctorat, teza care, potrivit comisiei, “încalcă principiile eticii, integrităţii şi bunei conduite în activitatea de cercetare”.

sursa

Comments