PNL a dat lovitura pe scena politica international. Anuntul a fost facut de Nicolae Ciuca

PNL a dat lovitura pe scena politica international. Anuntul a fost facut de Nicolae Ciuca

PNL a dat lovitura pe scena politica international. Anuntul a fost facut de Nicolae Ciuca

"Partidul National Liberal este, incepand de astazi, membru al Uniunii Democrate Internationale (International Democracy Union - IDU), cea mai mare alianta de partide de centru-dreapta din lume, cu peste 80 de membri din 60 de tari. Decizia a fost luata, in unanimitate, la Reuniunea Executiva a Uniunii de la Washington.

,,Partidul National Liberal este cel mai vechi partid de centru-dreapta din Europa si impartasim aceleasi valori de centru-dreapta cu membrii IDU, precum libertatea politica si individuala, egalitatea de sanse, sprijinirea mediului privat si respectarea statului de drept. Vom lucra cu celelalte partide membre pentru a promova aceste valori in Romania si in regiune. In contextul geopolitic actual, noi, partidele de centru-dreapta, trebuie sa fim cat mai unite in apararea liberalismului si valorilor noastre democratice peste tot in lume", a declarat presedintele Partidului National Liberal, Nicolae Ciuca.

,,Aderarea la Uniunea Democrata Internationala confirma ca Partidului National Liberal este singurul partid de centru-dreapta din Romania recunoscut pe plan international. Aceasta afiliere va creste si mai mult influenta noastra la nivel international si va oferi noi oportunitati de colaborare cu alte partide de centru-dreapta din Europa si din afara ei", a declarat deputatul european Siegfried Muresan, care a reprezentat Partidul National Liberal la reuniunea IDU de la Washington.

Din IDU fac parte principalele partide de centru-dreapta din Uniunea Europeana, printre care Uniunea Crestin-Democrata din Germania, Partidul Popular din Spania, dar si Partidul Popular European (cea mai mare alianta de partide de centru-dreapta din Europa). Partidul Republican din Statele Unite ale Americii, Partidul Conservator din Regatul Unit al Marii Britanii, Partidul Conservator din Canada si Partidul Liberal din Australia sunt, de asemenea, membre ale Uniunii Democrate Internationale.

IDU a fost infiintata in 1983. Printre membrii sai fondatori se numara Margaret Thatcher (prim-ministrul Marii Britanii intre 1979 si 1990), George Bush Sr (presedinte al Statelor Unite ale Americii intre 1989 si 1993), Jacques Chirac (presedinte al Frantei intre 1995 si 2007) si Helmut Kohl (cancelar al Germaniei intre 1982 si 1998).", arata un comunicat al PNL.

Comments