POD PESTE TISA – Noi masuratori si demersuri pentru constructie

POD PESTE TISA – Noi masuratori si demersuri pentru constructie

POD PESTE TISA. Autoritățile de pe ambele maluri ale Tisei vor să vadă dat gata cât mai repede noul pod care va lega Romania de Ucraina. Atât de repede încât după ani de discuții s-au întâlnit din nou …să discute.
De data acesta însă aspecte concrete ridicate de construcția podului peste Tisa în punctul Sighetu Marmației – Biserica Albă, de la lucruri care privesc măsurătorile în teren și până la probleme care se referă la obținerea avizelor necesare noii construcții.

La întâlnire au participat atât reprezentanții instituțiilor abilitate din Maramureș cât și responsabili și reprezentanți ai autorităților din Ucraina. Prefectul județului Maramureș Sebastian Lupuț a arătat că a continuat demersurile privind construcția podului încă de la începutul mandatului său și a reamintit că în urmă cu aproximativ patru luni a fost aprobat avizul de oportunitate pentru Planul Urbanistic Zonal, necesar construirii podului. La rândul lor cei din Ucraina au arătat că au unele obiecții privind calculele legate de construcție motiv pentru care s-a stabilit că se va ieși din nou în teren.

De acestă dată în 2 septembrie când se vor face măsurători comune, din care să reiasă un nivel real cu care ambele părți să fie de acord , iar ulterior proiectantul va revizui proiectul în consecinţă. În plus partea ucraineană a solicitat un punct de trecere a frontierei comun, ca și faptul ca drumul de legătură de pe teritoriul Ucrainei să fie finanţat de către partea ucraineană.

Cum s-au cerut și unele modificări ale proiectului, procedura de mediu va fi reluată, iar de final părțile au dat din nou asigurări că vor intensifica demersurile pentru încheierea acordului dintre cele două state în vederea realizării noului pod peste Tisa.

Comments