Presedintele Iohannis si liderii Coalitiei au decis. Care este noua propunerea pentru dascali - COMU...

Administratia prezidentiala a emis un comunicat in urma intalnirii, fara a pomeni despre aspectele financiare ale noii oferte.

"Presedintele Romaniei, Klaus Iohannis, a avut miercuri, 31 mai 2023, la Palatul Cotroceni, discutii cu liderii Coalitiei de guvernare, Presedintele Partidului National Liberal, Premierul Nicolae Ciuca, si Presedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, pe tema grevei din sistemul de invatamant. La intalnire a mai participat si ministrul Educatiei, Ligia Deca.

In cadrul discutiilor au fost analizate revendicarile Federatiilor sindicale din educatie si posibilele solutii care sa conduca la incetarea grevei profesorilor si la reinceperea cursurilor.

Presedintele Klaus Iohannis a accentuat importanta mentinerii dialogului, singura cale prin care se poate debloca situatia actuala. Astfel, negocierile vor fi reluate imediat si vor continua pana la identificarea masurilor menite sa raspunda cerintelor cadrelor didactice.

Presedintele Romaniei le-a solicitat liderilor coalitiei sa prezinte public, in cel mai scurt timp posibil, concluziile negocierilor cu sindicatele si masurile pe care Guvernul le poate adopta astfel incat anul scolar sa fie incheiat in bune conditii, iar calendarul sustinerii examenelor nationale sa nu fie afectat." se arata in comunicatul presedintiei.