PREVIZIBILA INFRANGERE – Explorari a pierdut, in minim de seturi, cu Steaua, la Bucuresti

PREVIZIBILA INFRANGERE – Explorari a pierdut, in minim de seturi, cu Steaua, la Bucuresti

VOLEI MASCULIN – LIGA I. Sambata, 2 decembrie 2023, in Sala Regimentul de Garda Mihai Viteazu din Bucuresti, in meci contand pentru etapa a 8-a a Ligii I (Divizia A1) la volei masculin, CSA Steaua Bucuresti a castigat, cu 3-0 (25-20, 25-18, 25-20), partida cu CS Stiinta Explorari Baia Mare. Meciul, arbitrat de Alexandru Prodana din Bucuresti (principal) si Lucian Nastase din Galati (secund), a opus echipele clasate inaintea rundei pe locurile 5 (Steaua) si 9 (Explorari), pornind cu gazdele in postura de favoriti.

&

Explorari, aflata la a doua deplasare consecutiva, a avut o misiune imposibila in fata calificatei in optimile de finala ale Cupei Challenge, o echipa care nu doar ca are un lot net mai valoros decat echipa baimareana (si un buget semnificativ mai mare), ci mai vine si intr-o forma aproape maxima, cu 6 victorii in ultimele 6 meciuri, partide disputate in ultima luna in Divizia A1, Cupa Romaniei si CEV Challenge Cup.

&

A fost un meci fara istoric, controlat in totalitate de stelisti, care s-au impus in minim de seturi, in doar 72 de minute. Pentru Explorari au punctat Ramirez Pita (15 puncte), Cheaga (12 puncte), David (7 puncte), Santos (4 puncte), Balai (1 punct). De la Steaua s-au remarcat Wiese (18 puncte), Peta (15 puncte), Cherbeleata (12 puncte) si Krajcovic (8 puncte).

&

Evident, Steaua s-a impus la toti parametri tehnici semnificativi (Steaua vs. Explorari): atacuri decisive 48-36, asi (puncte direct din serviciu) 3-1, blocaje decisive 7-2, puncte pe greseala adversarului 17-19.

&

In urma infrangerii, Explorari Baia Mare ramane (deocamdata, nu s-au disputat toate meciurile etapei) pe locul 9, cu 6 puncte (cel mai probabil vor cadea pe locul 10), iar etapa urmatoare joaca pe teren propriu cu SCM Zalau (cel mai probabil pe locul 9 dupa aceasta etapa).

&

* Foto: @Stiinta Explorari Baia Mare

&

Andrei TUDORAN

Articolul PREVIZIBILA INFRANGERE – Explorari a pierdut, in minim de seturi, cu Steaua, la Bucuresti apare prima data in 2mnews.

Comments