S-AU CALIFICAT – Minaur Baia Mare s-a calificat in optimile EHF European Cup, desi a pierdut meciul...

EHF EUROPEAN CUP. Sambata, 2 decembrie 2023, in Sala Sporturilor Streliste din Pancevo (Serbia), in meci-retur in turul III al EHF European Cup la handbal masculin, RK Dinamo Pancevo (Serbia) a castigat, cu 29-25 (16-14), partida cu CS Minaur Baia Mare (Romania). In meciul tur, baimarenii s-au impus cu 33-22 (16-11), astfel ca Minaur s-a calificat in optimile competitiei europene.

&

Dupa primele 15 minute, gazdele avea deja un avantaj ingrijorator pentru fanii Minaurului, conducand cu 6 goluri: 10-4. Baimarenii au revenit repede in joc si, cu aparare avansata (care i-a incomodat vizibil pe sarbi) si cu Terekhov in zi buna, au injumatatit avantajul gazdelor in doar 5 minute: 12-9 (min. 20). Pana la finalul reprizei, Minaur a mai recuperat un gol, intrand la vestiare cu 14-16.

&

Sarbii intra decisi in repriza a doua si adauga gol dupa gol, se apara mai agresiv si in min. 40 conduc cu 4 goluri: 22-18. Cel mai important marcator al sarbilor, tunisianul Wael Trabelsi (6 goluri), de la baimareni, Kotrc (5 goluri). Totusi, Minaur e o echipa experimentata, nu-i lasa pe cei din Pancevo sa se distanteze semnificativ si sa ameninte calificarea.

&

La jumatatea reprizei secunde, Dinamo era in avantaj de 2 goluri, 23-21 (min. 45), iar cu 10 minute inaintea finalului sarbii aveau 4 goluri avantaj (25-21, min. 50). In ultimele 5 minute, in special gratie apararii agresive, gazdele au intrat cu un avantaj de 6 goluri: 29-23. Fara sa faca un joc stralucit, Minaur avea sa incheie meciul cu un dezavantaj de 4 goluri (29-25), dar sa bifeze obiectivul: calificarea in optimile EHF European Cup.

&

Pentru Minaur au marcat Botea si Kotrc (cate 5 goluri), Vujovic, Ivanovic si Cip (cate 3 goluri), Da Silva Mollino si Sabou (cate 2 goluri), Cumpanici si Fotache (cate 1 gol) – Terekvov (10 interventii salvatoare), Al-Khafadji (5 interventii salvatoare). De la sarbi s-au remarcat portarul Cirovic (10 interventii salvatoare), Trabelsi (9 goluri), Ilic (4 goluri), Bogdanovic, Perovic si Kostadinovic (cate 3 goluri).

&

Andrei TUDORAN

Articolul S-AU CALIFICAT – Minaur Baia Mare s-a calificat in optimile EHF European Cup, desi a pierdut meciul din deplasare cu echipa sarba Dinamo Pancevo apare prima data in 2mnews.

Comments