Primarul Doru Dancus: "Am inceput in forta demolarea asezamintelor ilegale din Baia Mare. Am dat sta...

Asezamintele ilegale din Baia Mare trebuie sa dispara, sustine primarul-interimar din Baia Mare, Ioan Doru Dancus, candidatul PSD Maramures pentru primaria municipiului resedinta de judet. "Avem programe in derulare, muncim constant pentru a-i integra in societate pe locuitorii de aici, dar nici nu putem sa acceptam astfel de focare de mizerie la nesfarsit. Unii dintre ei desfasoara chiar activitati comerciale, cresc porci si cai pentru vanzare, iar mai apoi noi ii gasim la plimbare pe bulevarde. Un domn de aici avea chiar vreo 40 de porci la ultima vizita. Alti locuitori temporari ai acestor asezaminte sunt veniti aici din alte judete pentru a cersi, a fura sau a comite fel si fel de alte infractiuni si contraventii. Lucrurile acestea sunt inacceptabile si trebuie oprite", a aratat primarul-interimar din Baia Mare, Ioan Doru Dancus.

In ultimele luni au fost parcursi toti pasii procedurali, s-au dat somatii, iar joi dimineata s-a dat startul demolarilor pe Pirita. La actiune au participat 79 de efective de politisti, jandarmi si reprezentanti din toate birourile politiei locale, dar si angajatii Directiei de Asistenta Sociala.

"Ne-am asigurat ca vom actiona cu determinare, insa fara a comite abuzuri. Daca nu intervenim cu celeritate si cu fermitate, nu vom putea niciodata sa eradicam aceste asezaminte. Ne pare rau pentru cei pe care ii afecteaza aceste actiuni, mai ales pentru ca exista aici si familii cu copii. Dupa cum spuneam, ii ajutam, avem programe si proiecte prin care muncim pentru integrarea acestor minoritati in societate, dar trebuie sa existe vointa si din partea lor. Iar primul pas este respectarea legii si a cetatenilor.

Continuam demolarile si in perioada urmatoare si, asa cum v-am obisnuit, va voi tine la curent cu actiunile pe care le demaram", a promis primarul interimar al municipiului, Doru Dancus, candidatul PSD Maramures pentru functia de primar in Baia Mare.

Biroul de presa al PSD Maramures

CMF: 21240002

Articolul Primarul Doru Dancus: "Am inceput in forta demolarea asezamintelor ilegale din Baia Mare. Am dat startul pe Pirita si continuam!" apare prima data in ZiarMM.

Comments