PROIECTUL EDWARD – Ziua europeana fara decedati in accidente rutiere

PROIECTUL EDWARD – Ziua europeana fara decedati in accidente rutiere

PROIECTUL EDWARD – European Day Without A Road Death este un proiect susţinut de Comisia Europeană şi îşi propune ca ziua de 21 septembrie să fie ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere.

PROIECTUL Poliţiştii rutieri maramureşeni se alătură demersului european şi vor lua măsuri în vederea conştientizării participanţilor la trafic asupra consecinţelor nerespectării legislaţiei şi atingerii scopului proiectului.

În condiţiile în care media zilnică la nivelul U.E. este de 70 morţi/zi, proiectul EDWARD este derulat pentru conștientizarea tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile și consecințele la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație, în scopul adoptării de către aceştia a unor conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Şoferii, în mod conştient sau inconştient, pun în pericol ceilalţi participanţi la trafic prin nerespectarea regulilor de circulaţie. Viteza excesivă sau neadaptată la condițiile de drum, conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, folosirea neregulamentară a telefonului în timpul conducerii autovehiculului, conducerea unor autovehicule cu defecțiuni tehnice constituie o parte din factorii generatori de accidente de circulație.

De asemenea, și abaterile comise de bicicliști,motocicliști,  mopediști, căruțași și bineînțeles indisciplina pietonală, determină producerea de evenimente negative.

Mulți dintre conducătorii de vehicule pe două roți și pietoni îşi riscă viaţa, alegând să ignore regulile sau căutând, pentru a scurta drumul, variante riscante.

Poliţiştii rutieri maramureşeni se alătură demersului european şi vor lua măsuri în vederea conştientizării participanţilor la trafic asupra consecinţelor nerespectării legislaţiei şi atingerii scopului proiectului.

Comments