Proiectul secret manevrat de Florian Coldea: Mii de euro pentru instruirea procurorilor si judecator...

Florian Coldea impreuna cu sotia sa, Dorina Coldea, au folosit o tactica prin care au atras procurori si judecatori in campul tactic al statului paralel. In 2018, jurnalistul Sorin Rosca Stanescu semnala faptul ca sotii Coldea au pornit un proiect secret, cu numele de cod ,,START". Este vorba despre un proiect derulat intr-o locatie secreta a SRI, Institutul de Tehnologii Avansate, initiat de Florian Coldea. Obiectivul lor era atragerea unui numar urias de procurori si judecatori, prin metoda organizarii unor tabere de instruire a acestora. Tabere care s-au dovedit a fi poligoane de dresaj si subordonare a Justitiei.

Operatiunea a costat sume uriase de bani, scria la vremea respectiva Sorin Rosca Stanescu, iar Coldea a gasit si solutia: bani europeni derulati prin Ministerul Muncii, sub forma unui proiect si a unor bani dati Departamentului pentru Egalitatea de Sanse intre Femei si Barbati.

Intre timp, sotia lui Coldea, ofiter superior SRI si conducator al Departamentului de Psihologie, a devenit peste noapte profesor al judecatorilor si procurorilor, intr-un program organizat de SRI prin intermediul unitatii sale militare, numita Academia Nationala de Informatii Mihai Viteazul. Dorina Coldea a luat atunci 11 mii de euro pentru instruire.

Dovezile, spune jurnalistul, sunt ordinele de plata si declaratia de avere din 2016 a lui Florian Coldea, in care este atestat acest lucru.

Alte 40 de mii de euro au fost cheltuite cu ofiteri SRI care au participat la opera de dresaj a procurilor si judecatorilor.

Comments