Protest fata de pensiile speciale si dezincriminarea conflictului de interese: "Parlament Penal!"

Protest fata de pensiile speciale si dezincriminarea conflictului de interese: "Parlament Penal!"

Aproximativ 500 de persoane s-au adunat joi seara in Piata Universitatii, in zona Fantanii, potrivit Jandarmeriei, pentru a protesta impotriva deciziilor controversate adoptate de Parlament in ultima perioada, printre care dezincriminarea conflictului de interese pentru angajarea de rude sau permiterea continuarii mandatului de ales in cazul unei condamnari la inchisoare cu suspendare. La protest au fost prezenţi Nicuşor Dan şi Clotilde Armand.

UPDATE 21.44. Potrivit unor informaţii apărute pe reţelele de socializare, Jandarmeria a amendat mai mulţi participanţi de la protestul de la Universitate.

Oamenii s-au adunat în centrul Capitalei în urma unor apeluri făcute pe rețele de socializare, nefiind autorizat. La protest există o singură pancartă pe care scrie cu litere roșii "Parlamentul Rușinii".

În rest, protestatarii își exprimă nemulțumirile pe coli de hârtie albe, între sloganuri fiind: "Jos Parlamentul", "Respect pentru Parlament, dispreț pentru parlametari (90%)", "Egalitate în fața legii", "Nu vrem penali în instituții publice", "Iohannis, cerem dizolvarea Parlamentului", precum și o serie de versuri ironice la adresa lui Titus Corlățean. S-a mai scandat: "Demisia!", "Jos corupția!" și "Ne-am săturat!", scrie Agerpres.

La protest au venit președintele USB, Nicușor Dan și Clotilde Armand, însoțiți de membri ai Uniunii. "Am aflat de protestul acesta de pe rețelele de socializare și am venit direct de la ceremonia de învestire ca și consilieri generali. Am venit cu toții, în semn de solidaritate, fără să vrem să pretindem cumva că organizăm, pur și simplu în semn de solidaritate cu oamenii de aici. E rușinos ce s-a întâmplat ieri în Parlament, este expresia rupturii care este între clasa politică veche și societate, este o clasă politică care a ajuns să voteze pe bandă rulantă privilegii pentru ea însăși neglijând societatea", a declarat Nicușor Dan.

Referitor la semnalul pe care un astfel de eveniment l-ar avea pentru opinia publică, Nicușor Dan a arătat că niciodată nu se poate ști pe moment ce se întâmplă cu un astfel de protest. "Ce e evident, însă, este că e un lung proces de trezire a conștiinței civice în societatea românească și că toate protestele astea, unul după altul, vor duce la schimbarea pe care ne-o dorim cu toții", a adăugat el.

Articole recomandate

Comments