Alerta TBC la o scoala din Buzau: 20 de profesori si 36 de elevi, testati

Alerta TBC la o scoala din Buzau: 20 de profesori si 36 de elevi, testati

Potrivit directorului Direcţiei de Sănătate Publică Buzău, Cristina Ungureanu, un profesor de la Şcoala generală nr. 11 din municipiu a fost diagnosticat cu TBC în urma unor analize, imediat luându-se măsura ca elevii de la clasa la care acesta este diriginte, dar şi colegii din cancelarie să fie testaţi pentru a vedea dacă au contractat boala.

În total, au fost prelevate analize de la 20 de cadre didactice şi de la 36 de copii de clasa a VI-a, scrie News.ro.

”Am fost informaţi de către medicul dispensarului TBC şi de medicul colectivităţii unde a fost depistat, la şcoala 11, de apariţia unei îmbolnăviri de TBC la unul dintre profesorii şcolii, şi anume la profesorul de desen. În 48 de ore, s-a aflat rezultatul examenului de microscopie care a  fost intens pozitiv şi care a indicat contagiozitatea cazului. S-au luat o serie de măsuri. S-a trecut imediat la dezinfecţia  în sala de clasă unde profesorul era diriginte, dezinfecţie realizată de personal specializat din cadrul DSP”, a declarat, joi, directorul DSP Buzău, Cristina Ungureanu.

Totodată, medicii epidemiologi au dispus testarea tuturor cadrelor didactice care au intrat în contact cu profesorul bolnav, respectiv a 20 de profesori, dar şi a 36 de elevi de la clasa la care cadrul didactic bolnav este diriginte.

"S-a realizat investigara radiologică a celor 20 de contacţi adulţi din prima linie, adică a profesorilor.  Nu au existat probleme. S -a făcut apoi testarea tuberculinică, s-au testat 36 de copii. S-au descoperit 11 hipereregici  în cazul cărora s-au impus controale radiologice care au infirmat însă infecţia evolutivă. În final, au fost dispuse măsuri speciale pentru doi copii, li s-a recomandat tratament chimio-profilactic întrucît provin din familii cu antecedente TBC”, a mai spus Ungureanu.

În prezent, profesorul bolnav de TBC este sub tratament, internat într-un spital  din municipiul Buzău.

Articole recomandate

Comments