PSD anunta ca a realizat unul dintre cele mai importante obiective politice: Sunt inlaturate inechit...

"Prin adoptarea noii legi a pensiilor, PSD a realizat unul dintre cele mai importante obiective politice ale sale. Adoptarea cu o larga majoritate a noii legi a pensiilor reprezinta implinirea unuia dintre cele mai importante obiective politice ale Partidului Social Democrat, respectiv reformarea sistemului public de pensii, prin care sunt inlaturate inechitatile dintre pensionarii care au contribuit si au muncit la fel si care asigura cresterea continua si sustenabila a veniturilor pensionarilor. Adoptarea legii cu o larga majoritate parlamentara si validarea actului normativ de catre expertii Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale garanteaza atat sustenabilitatea pe termen lung a noului sistem de pensii, cat si stabilitatea politica privind aplicarea reformei, care anterior a fost blocata de guvernarea de dreapta din perioada 2020-2021", se arata intr-un comunicat de presa remis AGERPRES de PSD.

Potrivit sursei citate, prin adoptarea noii legi a pensiilor in termenul convenit intre Guvernul Romaniei si Comisia Europeana, PSD a realizat angajamentul sau fata de pensionari de a elimina din PNRR plafonul de 9,4% din PIB privind cheltuielile cu pensiile, care ar fi putut determina inghetarea punctului de pensie pana in 2070.

"Reamintim ca acest plafon nedrept pentru pensionari a fost introdus in PNRR cu mult cinism de USR, care continua sa se opuna reformarii sistemului de pensii si cresterii sustenabile a veniturilor pensionarilor. Pensionarii trebuie sa stie ca USR este singurul partid care a votat impotriva noii legi a pensiilor. Din anul 2017, cand PSD a deschis dezbaterea privind necesitatea reformarii sistemului de pensii si pana la intrarea noii legi in vigoare de la 1 ianuarie 2024, valoarea punctului de pensie a crescut de peste doua ori, de la 917 lei la 2.031 lei. Cea mai mare parte a acestei cresteri s-a realizat cu PSD la guvernare. Singura perioada in care pensiile au fost inghetate a fost in 2021, in timpul guvernarii PNL-USR. PSD subliniaza ca reforma pensiilor este importanta in egala masura pentru pensionari si pentru salariati. Noua lege stimuleaza continuarea studiilor la nivel universitar, recompenseaza munca si stagiile lungi de cotizare si stimuleaza natalitatea", mai spus social-democratii.

Comments