PUCI – Parlamentul turc aproba formal instituirea starii de urgenta

PUCI – Parlamentul turc aproba formal instituirea starii de urgenta

foto epa

PUCI Deputații turci au adoptat joi fără nicio surpriză starea de urgență decretată cu o zi în urmă de președintele Recep Tayyip Erdogan, după puciul militar ratat de pe 15 iulie, relatează AFP.

PUCI ‘Puterea poporului a învins puterea tancurilor’, a spus în Parlament prim-ministrul Binali Yildirim după anunțul rezultatului votului, de 346 de voturi pentru și 115 împotrivă.

‘Drepturile și libertățile fundamentale sunt suspendate’, și-a exprimat regretul pe contul său de Twitter Sezgin Tanrikulu, din cadrul Partidului republican al poporului (CHP, social-democrat), principala formațiune de opoziție.

‘În acest moment de reconciliere al societății în opoziția privind lovitura de stat, era nevoie de instaurarea stării de urgență?’, a întrebat în parlament Meral Danis Bestas, deputată a Partidului democratic al popoarelor (HDP), o formațiune kurdă. ‘Starea de urgență decretată în 1987 a fost prelungită de 46 de ori’, a spus ea.

Formațiunea președintelui Erdogan, Partidul justiției și dezvoltării (AKP), dispune de o majoritatea absolută de 317 din 550 de deputați. Alături de formațiunea aceasta a votat și Partidul acțiunii naționaliste (MHP, dreapta, 40 de deputați), notează AFP.

sursa info

Comments