Raport socant: Peste 3,3 milioane de concedii medicale anul trecut. Topul celor mai bolnavi romani

Raport socant: Peste 3,3 milioane de concedii medicale anul trecut. Topul celor mai bolnavi romani

Raport socant: Peste 3,3 milioane de concedii medicale anul trecut. Topul celor mai bolnavi romani

In top zece se afla Bucuresti, Cluj sau Prahova, iar cele mai multe adeverinte au fost eliberate de medicii oncologi.

In top 10 al judetelor cu cele mai multe certificate de concediu medical acordate in 2023 apar, pe langa Bucuresti si judetele cele mai populate, precum Cluj, Iasi sau Timis, si judetele Prahova (locul 3 la nivel national la certificate de concediu medical), Mures (locul 5 la nivel national), Sibiu (locul 7 la nivel national), Arges (locul 9) si Brasov (locul 10).

In top 10, pe locul 8 la nivel national, figureaza si A.O.P.S.N.A.J. - Casa de Asigurari de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti, cu 122.327 de certificate de concediu medical acordate anul trecut.

Ciolacu, mesaj de forta, pe Facebook, pentru prefecti: Sa-si mentina usa si ochii deschisi catre oameni!

La polul opus, judetele cu cele mai putine certificate de concediu medical acordate sunt Calarasi, Ialomita, Tulcea, Vaslui si Caras, insa trebuie tinut cont si de faptul ca in aceste judete, si numarul de locuitori este mai mic decat in judetele din top.

Important de precizat este ca numarul de certificate de concediu medical nu este neaparat acelasi cu numarul persoanelor care au beneficiat de concediu medical, deoarece baza de date a CNAS inregistreaza numarul de certificate acordate, nu si numarul persoanelor - nu sunt comparate CNP-urile, astfel ca CNAS nu are o evidenta a persoanelor care au beneficiat de concediu medical, ci doar a numarului de certificate. O persoana poate primi, intr-un an, cateva certificate de concediu medical, in functie de gravitatea afectiunilor de care sufera.

Un autocar in care se aflau 30 de elevi a luat foc pe DN 57

Cele mai importante concedii, ca durata, au fost acordate pentru boli oncologice, pentru afectiuni legate de sarcina si concedii prenatale, precum si pentru probleme care tin de sanatatea mamei si copilului, declara, pe 19 februarie, intr-o intalnire cu presa, presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, Valeria Herdea.

De asemenea, multe concedii au fost acordate si pentru afectiuni osteoarticulare degenerative, boli cronice netransmisibile si afectiuni intercurente, mai spunea atunci Valeria Herdea, de profesie medic de familie.

Intre timp, statistica Europeana arata ca Romania are cele mai mici cheltuieli din PIB pentru aceste concedii.

Parlamentarii isi umfla salariile, in timp ce romanii de abia se descurca de la o luna la alta. Cat a ajuns sa primeasca un secretar

Comments